" Ο Κωστόπουλος με βίασε πριν 11 χρόνια"


Η Έλενα Αθανασοπούλου περιέγραψε με λεπτομέρειες τι συνέβη το μοιραίο βράδυ με τον σκηνοθέτη του «Σασμού»

Η Έλενα Αθανασοπούλου, η 33χρονη ηθοποιός που μήνυσε τον γνωστό σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο για βιασμό άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για όλα στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη.


Η Έλενα Αθανασοπούλου λύγισε μιλώντας για αυτά που πέρασε, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε και νευριασμένη φώναξε ότι ο άνθρωπος αυτός τη βίασε…

«Δεν κατήγγειλα, μήνυσα τον Κώστα Κωστόπουλο στην Εισαγγελία Αθηνών. Γνωριστήκαμε μέσω παρέας το 2009, κάναμε παρέα επί έναν χρόνο μαζί με άλλα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου. Η γνωριμία μας ήταν κοινωνική επί έναν χρόνο. Είχα γνωρίσει και τη γυναίκα και το παιδί του.

Μου πρότεινε να βγούμε παρέα στο Ακρωτήρι και πριν να δειπνήσουμε στο Villa Mercedes. Ήταν ένας παντρεμένος άνθρωπος και εγώ μια γυναίκα που έβγαινα εκείνη την περίοδο με ένα παλικάρι. Η σχέση μου ήξερε ότι κάνω παρέα με αυτούς τους καλλιτέχνες. Εκείνη την περίοδο είχαν χωρίσει οι γονείς μου και συζητούσαμε για τον χωρισμό τους. Τον έβλεπα σαν έναν μεγάλο φίλο μου. Είχαμε πιει και είχε παραγγείλει και δεύτερο μπουκάλι. Όλο το βράδυ μου γέμιζε το ποτήρι. Εκείνο το βράδυ ήπιαμε δύο μπουκάλια κρασί. Δεν ένιωθα καθόλου καλά και του ζήτησα να φύγουμε.

Όταν σηκώθηκα η θολούρα και η ζαλάδα μου έγινε πιο έντονη. Ξεκινήσαμε προς την έξοδο και από εκεί δεν θυμάμαι τίποτα, έχω ένα κενό μνήμης. Όταν επανήλθε η μνήμη μου, η πρώτη εικόνα είναι καλύτερα να μην το πούμε… Ήμουν στο αυτοκίνητο και ήταν από πάνω μου. Αλλά δεν θέλω να πούμε κάτι άλλο, τουλάχιστον ας μην το πούμε δημόσια. Να μην το πούμε» είπε αρχικά η ηθοποιός, σοκάροντας με την περιγραφή της.

«Εκείνη την περίοδο ήμουν ένα κοριτσάκι, ήμουν ένα παιδί. Τότε ζούσε η γιαγιά μου, πώς θα μάθαινε αυτή η γυναίκα τι μου είχε συμβεί; Φοβόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αυτός ο άνθρωπος, εγώ ήμουν ένα τίποτα. Ο λόγος είναι ότι για να βγεις να πεις δημόσια κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και καθόλου απλό αλλά είναι η σωστή οδός. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και πρέπει να τα πολεμήσουμε όσο μπορούμε εμείς, τα ίδια τα θύματα για να μην ξανασυμβούν.

Από πέρυσι που ξεκίνησε το MeToo εγώ περιμένω να ακούσω το όνομά του. Προσπαθώ επί ενάμιση χρόνο να καταγγείλω αυτό το πράγμα. Αποφάσισα τον Ιανουάριο να τον καταγγείλω, ξαφνικά βρέθηκα με μια πληγή ορθάνοιχτη. Ήταν ότι πιο σκληρό έχω ζήσει μέχρι τώρα. Τον πρώτο μήνα πενθούσα για το κοριτσάκι του τότε, πενθούσα κάθε βράδυ. Υπήρχαν βραδιές που δεν κοιμόμουν, ήμουν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση.

Ήταν πολύ σκληρό, δεν είχα δύναμη. Είμαι μια άλλη γυναίκα σήμερα. Πέρασα στο στάδιο του θυμού, ήμουν πάρα πολύ νευριασμένη. Θέλω την τιμωρία του. Μετά τον θυμό έγινα Καραϊσκάκης. Μιλάμε για βιασμό παιδιά. Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση, είναι βιασμός. Έχω νεύρα ρε Στέφανε. Υπάρχει ένας άνθρωπος που με έχει βιάσει» ξέσπασε η Έλενα Αθανασοπούλου.



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη