Χήρα μεγιστάνα εφοπλιστή, πωλεί σπίτι προς 150 εκατ. ευρώ


Η Κατερίνα Παναγοπούλου πουλάει το σπίτι στο Καβούρι
Το μυθικό τίμημα που ζητάει για να την αποχωριστεί η χήρα του Περικλή Παναγόπουλου.
Η απόφασή της να πουλήσει την μυθική κατοικία στο Καβούρι, μια ανάσα κυριολεκτικά από την θάλασσα συζητείται πολύ, όχι για την αδιαμφισβήτητη αξία του αλλά για το τίμημα που απαιτεί η κυρία Παναγοπούλου.

Ένα τίμημα που φτάνει τα 150.000.000 ευρώ για μια κατοικία που πριν από τέσσερα χρόνια νομιμοποιήθηκε με μια ρύθμιση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, η οποία επανακαθόρισε την οριογραμμή του αιγιαλού μπροστά από το σπίτι της. Η ίδια όταν δημοσιοποιήθηκε το ρεπορτάζ τον Ιούνιο του 2019 είχε δηλώσει άγνοια για την ρύθμιση επισημαίνοντας ότι το θέμα της κατοικίας το είχε ρυθμίσει ο εκλιπών πλέον σύζυγός της.

Η τιμή θεωρείται από πολλούς εξωφρενική παρότι περιλαμβάνει δύο κατοικίες σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων στην ακριβότερη ίσως περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Καβούρι. Ναι, η θέα είναι συγκλονιστική, ναι η θάλασσα είναι μια ανάσα και η ιδιωτικότητα απόλυτα δεδομένη, όμως τα 150.000.000 θεωρούνται ένα υπερβολικό ποσό, ανέφικτο για πολλούς να δοθεί.
Κάτι όμως που δεν φαίνεται να απασχολεί την κυρία Παναγοπούλου, η οποία δεν υποχωρεί από την τιμή που έχει ορίσει και απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες προσφορά αγοράς που έφτασε τα 100.000.000 ευρώ.

Το private sale και το όχι στα 100.000.000 ευρώ
Η πώληση της βίλας των 2.500 τ.μ. έχει ανατεθεί σε μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία εδώ και καιρό, τα οποία έχουν ετοιμάσει σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ειδικό book παρουσίασης. Αυτό περιλαμβάνει λήψεις της εντυπωσιακής κατοικίας στο Καβούρι με εντυπωσιακές φωτογραφίες των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων της, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να είναι απόλυτα κατατοπισμένοι.

Μάλιστα όλοι όσοι το είδαν, ανάμεσά τους Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα σπίτια της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Όμως όσοι ενδιαφέρθηκαν σοβαρά και άκουσαν το τελικό τίμημα ανέκρουσαν πρύμνα αφού η τιμή των 150.000.000 ευρώ θεωρήθηκε εξωφρενική.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά εφοπλιστής σε συνδαιτυμόνες του πριν από λίγες ημέρες «αν η Κατερίνα Παναγοπούλου θέλει 150.000.000 εκατομμύρια τότε πόσα πρέπει να ζητήσει ο Μαρτίνος για το δικό του που είναι λίγο πιο πέρα το οποίο είναι μια φοβερή κατοικία μέσα σε μια έκταση δώδεκα στρεμμάτων; Διακόσια;».

Αυτά όμως δεν απασχολούν την χήρα του Περικλή Παναγόπουλου που θεωρεί ότι το τίμημα που ζητάει είναι fair για την εντυπωσιακή βίλα που είναι αναμφίβολα ένα ακίνητο-φιλέτο στο Καβούρι. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες πριν από λίγους μήνες είχε μια προσφορά από αγοραστή στο εξωτερικό ο οποίος ήταν διατεθειμένος να δώσει 100.000.000 ευρώ για να την αποκτήσει.

Η πρόταση απορρίφθηκε από την κυρία Παναγοπούλου παρά τις προτροπές που δέχθηκε για να πουλήσει θεωρώντας ότι το σπίτι μπορεί να πιάσει τα 150.000.000 ευρώ. Έτσι απλά περιμένει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα γοητευθεί τόσο, ώστε να καταβάλλει το υπέρογκο όπως έχει χαρακτηριστεί στον χώρο του real estate, ποσό.

Πάντως όσοι είχαν την τύχη να φιλοξενηθούν στην συγκεκριμένη κατοικία έχουν να λένε για την αισθητική που διέπει όλους τους χώρους, τα όμορφα χρώματα και την chic διακόσμηση. Τα έπιπλα έχουν επιλεγεί από γνωστούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ η πισίνα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Μια θέα που παραπέμπει σε κατοικίες στην διάσημη Cote D’ Azur της Γαλλικής Ριβιέρας, σκαρφαλωμένες στον βράχο οι οποίες είναι περιζήτητες στους κύκλους του διεθνούς jet set.

Ούτως ή άλλως όπως έχει πει η κυρία Παναγοπούλου σε φίλους της δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη ώστε να βιάζεται να αποχωριστεί την κατοικία που έζησε μαζί με τον Περικλή Παναγόπουλο, τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής της αλλά και τις δύο πιο δύσκολες στιγμές.

Η πρώτη ήταν η απαγωγή του πλοιοκτήτη στις 12 Ιανουαρίου του 2009, που συγκλόνισε την Ελλάδα για μια εβδομάδα, όταν η σύζυγός του ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις έχοντας το κινητό της τηλέφωνο δίπλα της μέρα και νύχτα μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Συνομιλούσε αποκλειστικά με τους απαγωγείς οι οποίοι την χαρακτήρισαν παλικάρι για την στάση που κράτησε, αφού αυτή μαζί με τον οδηγό του απαχθέντα συζύγου της μετέφερε τα λύτρα στο σημείο που της υπέδειξαν. Λίγες ώρες μετά συνάντησε τον άντρα της στο αστυνομικό τμήμα του Χαϊδαρίου.

Η δεύτερη ήταν οι τελευταίοι μήνες της ζωής του Περικλή Παναγόπουλου, για τον οποίο είχε ετοιμάσει ένα δωμάτιο πλήρως εξοπλισμένο στο σπίτι στο Καβούρι, με μόνιμο ιατρικό team να τον παρακολουθεί κάθε μέρα, ενώ η ίδια ήταν συνεχώς δίπλα του. Τον αποχαιρέτησε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου του 2019 στις έξι τα ξημερώματα μετά από χρόνια προβλήματα υγείας.

Η νέα ζωή και οι προτεραιότητες
Μια μέρα πριν από την ονομαστική της εορτή Κατερίνα η Παναγοπούλου δείπνησε μαζί με φίλες της στο εστιατόριο Zuka απολαμβάνοντας γεύσεις από την Ασία. Μετά την απώλεια του άνδρα που σημάδεψε την ζωή της, εξακολουθεί να ασχολείται πολύ ενεργά με το σωματείο «Καλλιπάτειρα» του οποίου είναι πρόεδρος.

Αθόρυβα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο που βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση χωρίς ποτέ να το φωνάξει κυρίως επειδή είναι μαθημένη στο να δίνει χωρίς να επιθυμεί καμία δημοσιοποίηση.

Εξακολουθεί να είναι Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), διαπιστευμένη από το υπουργείο Πολιτισμού το 1998. ενώ εκτελεί τα καθήκοντά της, αποκλειστικά, σε εθελοντική βάση.

Το καλοκαίρι έκανε διακοπές στην αγαπημένη της Μύκονο, όπου φιλοξένησε φίλους και φίλες, αποφεύγοντας τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Συνήθως κατέβαινε στη Χώρα για δείπνο στον «Κουρσάρο» ή στο «Noema» μαζί με την κολλητή της Έμυ Λιβανίου με την οποία συναντιούνται σχεδόν καθημερινά και στην Αθήνα.

Βλέπει όσο πιο συχνά μπορεί το γιο της και τα εγγόνια της, τα οποία στις 20 του περασμένου Οκτώβρη της ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην κατοικία στο Καβούρι. Εκεί όπου συχνά οργανώνει μικρά καλέσματα για να δειπνήσει μαζί με φίλους η γυναίκα που απέκτησε μια ιδιαίτερη δημοσιότητα τον Μάϊο του 2018.

Τότε διορίστηκε άμισθη σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις ο εκλιπών σύζυγος της. Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα

Οι διακοπές του Αλέξη στη θαλαμηγό και η θύελλα
Την άνοιξη του 2019, η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογικό πυρετό όταν δημοσιοποιούνται φωτογραφίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να χαλαρώνει σε μια θαλαμηγό το προηγούμενο καλοκαίρι. Λίγες ημέρες μετά γίνεται γνωστό ότι η θαλαμηγός ανήκει στον εκλιπόντα πλέον Περικλή Παναγόπουλο που το παραχώρησε στον τότε πρωθυπουργό για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο σάλος που ξεσπά γίνεται ακόμη πιο έντονος όταν γίνεται γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της «πρώτη φορά αριστερά» απολάμβανε στιγμές χαλάρωσης στο «Odyssey» του Περικλή Παναγόπουλου, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Η κυρία Παναγοπούλου θα μπορούσε να μην κάνει δηλώσεις, όμως επέλεξε να μιλήσει για το τότε πιο «καυτό θέμα» των ημερών λέγοντας αρχικά: «Αυτοί που τα λένε δεν κάνουν διακοπές; Η αλήθεια είναι ότι το σκάφος ανήκε στον σύζυγο μου Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος δεν είχε σχέση με τη διαπλοκή».

Δεν αρνήθηκε ότι ο εκλιπών ανήκε στην ελίτ, αλλά τόνισε ότι «ανήκε σε μια ελίτ ηθικής, ήταν πατριάρχης της ναυτιλίας και έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους».

Αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε ιδιωτικά τον σύζυγό της και επισήμανε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κάποιο μέλος του πληρώματος ο οποίος τις αξιοποίησε για προσωπικό του κέρδος.

«Ούτε ασχολούμαι με αυτό, ούτε με ενδιαφέρει» τόνισε συμπληρώνοντας: «Ο καθένας με το ήθος και την ποιότητα του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη