20χρονη και 19χρονος, αγόρασαν αυτοκίνητο με χρήματα ληστείας που διέπραξαν


Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας 84 ετών, που έγινε τον προηγούμενο μήνα στην Πιερία, στην περιοχή του Κολινδρού.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός Αλβανού 19 ετών και μίας Αλβανίδας 20 ετών, για το αδίκημα της απάτης.
Ειδικότερα, το απόγευμα της 19ης Απριλίου 2022, άγνωστος τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη σε σταθερό τηλέφωνο, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα.

Μάλιστα στο τηλέφωνο εμφανίστηκε και γυναίκα συνεργός του, η οποία υποδύονταν δήθεν την κόρη της ηλικιωμένης, προκειμένου να γίνουν περισσότερο πειστικοί.
Στη συνέχεια ζήτησε χρήματα από την ηλικιωμένη, ώστε η κόρη της να αποφύγει δήθεν τις νομικές συνέπειες, με αποτέλεσμα να παραλάβουν από το σπίτι της ηλικιωμένης το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός άνδρας μαζί με την αλλοδαπή γυναίκα πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης με όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα και παρέλαβαν τα χρήματα, όπου κράτησαν ένα μέρος αυτών και τα υπόλοιπα παρέδωσαν σε άγνωστο συνεργό τους.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέρος των χρημάτων που απέσπασαν χρησιμοποίησαν για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία τραπεζική κάρτα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη