"Τουρισμός για όλους" : Από 1η Ιουλίου οι αιτήσεις

Τροπολογία για επέκταση έως το 2025
Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή -χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις- απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Τη δυνατότητα εκπόνησης από το υπουργείο Τουρισμού ετήσιων προγραμμάτων για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, με τίτλο «Τουρισμός για όλους», έως το 2025 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, το φετινό πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιουλίου, με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ και με απλοποιημένη διαδικασία, μέσω ειδικής πλατφόρμας που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι δικαιούχοι, που αρχικά υπολογίζονται στις 200.000,
οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα με υπουργική απόφαση, ενώ θα υπάρχουν όπως και πέρυσι εισοδηματικά κριτήρια.

Όσον αφορά την πορεία του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα στοιχεία που καταφθάνουν από τις διεθνείς αγορές για την Ελλάδα είναι συγκλονιστικά. Εξήγησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με αεροπορικές εταιρίες να ζητούν επιπλέον θέσεις στα αεροδρόμια, ενώ η κρουαζιέρα καταγράφει σημαντική αύξηση, όπως και οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Στοίχημα του Υπουργείου είναι να διαχυθεί το τουριστικό ρεύμα σε όλες τις περιφέρειες και να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, με τον υπουργό Τουρισμού να σημειώνει ότι αν επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η διάχυση του τουρισμού σε όλη τη χώρα, δεν αποκλείεται να υποδεχτούμε πάνω από 40.000.000 επισκέπτες. Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ ο υπουργός επιφυλάχθηκε για ανακοινώσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα αφορούν τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε αθλητικό και ιαματικό τουρισμό. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη