Θεσσαλονίκη : Επ' αυτοφώρω σύλληψη Αντιδήμαρχου, με "φακελάκι" στα χέρια του

Ποιος είναι o Γιώργος Αβαρλής, που θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι το Σάββατο, όταν και θα απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή, μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Ο Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής συνελήφθη από τις εσωτερικές υποθέσεις Σωμάτων Ασφαλείας καθώς ως ιδιώτης λογιστής κατηγορείται ότι μαζί με συνάδελφό του και μια εφοριακό εισέπραξαν «φακελάκι» (προσημειωμένα χαρτονομίσματα) για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και φέρονται ότι ζήτησαν χρήματα από τον επιχειρηματία, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση στις εσωτερικές υποθέσεις. Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμός κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.
Η υπόθεση δεν σχετίζεται με υπόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά είναι προσωπική και αφορά το λογιστικό γραφείο του αντιδημάρχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος λογιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του.

Ο Γιώργος Αβαρλής θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι το Σάββατο που θα απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Δεκτή η παραίτηση από τον Ζέρβα
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση.
  • ΓιώργοςΑβαρλής: Ποιος είναι ο αντιδήμαρχος με το «φακελάκι» 
  • Από την «Ανοιχτή Πόλη» στον Ζέρβα
Σοκ στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης έφερε η σύλληψη για “φακελάκι”  από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του Αντιδημάρχου  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή.

Ο πρώην αντιδήμαρχος που έθεσε άμεσα την παραίτηση του στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης δεν είναι η πρώτη φορά που ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Από την κίνηση των 6 που είχε σκοπό την πτώση του τότε Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Μπουτάρη αλλά και την άγρια κόντρα που ξέσπασε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που αποφάσισε να πάει με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στις δημοτικές εκλογές.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Απόφοιτος των Οικονομικών Επιστημών της Σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ. Συμμετείχε ενεργά  στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, ενώ υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής συμμετείχε  στο ψηφοδέλτιο της παράταξης  Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας, κορμός του οποίου είναι στελέχη τα οποία ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών είναι και ο Αβαρλής ο οποίος, ωστόσο, δέχθηκε πολλά εσωκομματικά πυρά όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Ζέρβα, αντί αυτού της Κατερίνας Νοτοπούλου που είχε και το χρίσμα του κόμματος.

Θυμίζουμε ότι ο Αβαρλής είχε αποστασιοποιηθεί πολύ καιρό πριν από τις δημοτικές εκλογές από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη” με την οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως θα στηρίξει στις εκλογές τον Γιάννη Μπουτάρη. Στις εκλογές για το ΟΕΕ όμως, ο Αβαρλής επανέρχεται στην κοίτη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που μαρτυρά ότι η αποστασιοποίησή του από τις κομματικές επιλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν αφορούσαν μόνον το πρόσωπο του Μπουτάρη, αφορούν και αυτό της Νοτοπούλου.

Ενώ μην ξεχνάμε την κόντρα που είχε με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Στέλιου Παππά. Η  Κατερίνα Νοτοπούλου,  τον έχει  χαρακτηρίσει «κατά φαντασίαν αριστερό», ενώ  ο Στέλιος Παππάς  ότι «δεν είσαι άξιος να φέρεις τον τιμητικό τίτλο του υποψηφίου της ιστορικής δημοκρατικής μας παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβαρλής εξελέγη το 2014 με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας με τη γραμμή της επικεφαλής Ρίας Καλφακάκου.

Είναι γνωστό, πάντως, ότι Ζέρβας και Αβαρλής είχαν συμπορευτεί για αρκετό καιρό σε θέματα που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, ασκώντας από κοινού κριτική κατά του δημάρχου Γ. Μπουτάρη, ειδικά στο πλαίσιο της «κίνησης των έξι», πριν αποχωρήσει δηλαδή ο κ. Ζέρβας ανακοινώνοντας τότε πως θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια η «κίνηση των έξι» έγινε «κίνηση των πέντε» και τελικά «κίνηση των τριών», δηλαδή των κ.κ. Κουράκη, Αϊβάζογλου και Αβαρλή οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι εντάσσονται στην παράταξη Βούγια. Τελικά, ο Ανδρέας Κουράκης και η Μόνικα Αϊβάζογλου ήταν  όντως υποψήφιοι με την παράταξη Βούγια, ο κ. Αβαρλής, ωστόσο, πήγε  στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ενώ, τέλος ο Κ. Αβαρλής είναι αντιπρόεδρος του  Δ.Ε.Π.Θ.Ε.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη