Ενα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα, για να παριστάνει την αφοσιωμένη σύζυγο


Ενα «άκρως εμπιστευτικό συμβόλαιο» έχουν υπογράψει ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν, προκειμένου να μένει μαζί του και να εκπληρώνει τα βασιλικά της καθήκοντα.

Κορυφαία γαλλικά μέσα ενημέρωσης - και συγκεκριμένα το Voici και το Paris Match Belgium - ανέφεραν ότι ο 64χρονος ηγεμόνας του μεσογειακού πριγκιπάτου του φορολογικού παραδείσου κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει την 44χρονη πριγκίπισσα Σαρλίν «στο πλευρό του σε δημόσιες εκδηλώσεις». Γι’ αυτό και της δίνει 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Υπενθυμίζεται πως η πριγκίπισσα Σαρλίν επέστρεψε στο πριγκιπάτο του Μονακό μετά από μια μακρά περίοδο ασθένειας που περιλάμβανε σχεδόν ένα χρόνο απουσίας στη γενέτειρά της, τη Νότια Αφρική, και στη συνέχεια πέρασε μήνες θεραπείας στην Ελβετία.

Η τιμή «εξαγοράς» της πριγκίπισσας Σαρλίν
Μεγάλα γαλλικά ταμπλόιντ δήλωσαν ότι η ξαφνική επανεμφάνιση της Σαρλίν το Σαββατοκύριακο χαιρετίστηκε από όλους τους βασιλικούς παρατηρητές. «Αλλά η πριγκίπισσα δεν επέστρεψε χωρίς αντίτιμο» ανέφερε το περιοδικό Voici. «Θα έπρεπε ο σύζυγός της να υπογράψει ένα εξαιρετικά εμπιστευτικό συμβόλαιο».

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των όρων περιλαμβανόταν και η καταβολή από τον πρίγκιπα Αλβέρτο στην Σαρλίν «12 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως».

Τις αποκαλύψεις αυτές ακολούθησε το αντίπαλο δημοσίευμα Paris Match Belgium, το οποίο γράφει: «Ο ίδιος ο πρίγκιπας Αλβέρτος θα πλήρωνε ένα σεβαστό ποσό στην πριγκίπισσα ώστε να εμφανίζεται στο πλευρό του σε δημόσιες εκδηλώσεις».

Μεταξύ των εκδηλώσεων αυτών στις οποίες η Σαρλίν θα μπορούσε να είναι πλέον υποχρεωμένη να παραβρεθεί βάσει συμβολαίου, είναι το γκραν πρι της F1 και τον φιλανθρωπικό χορό των Ρόδων.


Γιατί η Σαρλίν ζήτησε το ποσό αυτό
Το βασιλικό παλάτι του Μόντε Κάρλο αρνείται να συζητήσει συγκεκριμένες οικονομικές ρυθμίσεις, ωστόσο να καταβάλει περίπου 40 εκατομμύρια λίρες ετησίως για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της βασιλικής οικογένειας.
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος θα καταβάλει κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια ευρώ στην Σαρλίν προκειμένου να εμφανίζεται δίπλα του σε εκδηλώσεις

Ωστόσο, οι βασιλείς δεν είναι μισθωτοί, πράγμα που σημαίνει ότι η Σαρλίν θα εξαρτάται από τον Αλβέρτο – ο οποίος είναι δισεκατομμυριούχος – για τα δικά της έξοδα. Όπως δήλωσε μια βασιλική πηγή με έδρα το Μόντε Κάρλο στην Daily Mail: «Φυσικά και η πριγκίπισσα απολαμβάνει τεράστια προνόμια, αλλά τα έτοιμα μετρητά δεν είναι εγγυημένα. Πέρασε πολύ δύσκολους μήνες, οπότε θα ήταν λογικό για τη Σαρλίν να προσπαθήσει να εξασφαλίσει το δικό της εγγυημένο εισόδημα».

Υπενθυμίζεται πως η πριγκίπισσα και ο Αλβέρτος εμφανίστηκαν μαζί με τα 7χρονα δίδυμά τους, την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα και τον πρίγκιπα Ζακ, στο τουρνουά ράγκμπι Sainte Dévote το περασμένο Σάββατο. Και την περασμένη εβδομάδα, η Σαρλίν έδωσε το παρόν μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στο Monaco E-Prix 2022.

Η πρώην ολυμπιονίκης της κολύμβησης, απείχε από τα δημόσια καθήκοντά της για σχεδόν ένα χρόνο καθώς είχε προσβληθεί από λοίμωξη του ιγμορείου κατά τη διάρκεια ενός σόλο φιλανθρωπικού ταξιδιού στη γενέτειρά της. Τελικά, μετά από μήνες απουσίας, επέστρεψε στο Μονακό τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά στη συνέχεια έφυγε για την Ελβετία για να υποβληθεί σε θεραπεία γι’ αυτό που το παλάτι αποκάλεσε «βαθιά γενική κόπωση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη