Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Θεσσαλονίκη

 



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν διανομείς σήμερα στις 10 το πρωί, στα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων.

Η efood προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όλους εμάς τους εργαζόμενους που εργαζόμαστε με εξαρτημένη σχέση εργασίας ώστε να μας εξωθήσει να γίνουμε freelancers, δηλαδή δουλειά με το κομμάτι, με την παραγγελία, χωρίς εργασιακά/ασφαλιστικά δικαιώματα!

Φυσικά και δεν περιμέναμε η εταιρία να τηρήσει τις υποσχέσεις της! Από πέρσι τον Σεπτέμβρη και μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που κάναμε οι εργαζόμενοι της efood, η εταιρία προσπαθεί να επιβάλει το σχέδιο της με κάθε τρόπο και μέσο.

Γιατί; Γιατί α) έχει την κυβέρνηση με το μέρος της, που ψηφίζει νόμους κατά παραγγελία της (νόμος Χατζηδάκη- freelancing), β) γιατί θέλει με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα κέρδη της, που είναι τεράστια και ασύλληπτα, φορτώνοντας την κρίση, τις επιπτώσεις από τον πόλεμο, την ακρίβεια, στις πλάτες μας και στους πελάτες.

Έτσι, από πέρσι η εταιρία με διάφορους τρόπους, εξώθησε σχεδόν το 50% των συναδέλφων μας με εξαρτημένη εργασία να γίνουν freelancers ή να παραιτηθούν. Στην Θεσσαλονίκη από τους 450 περίπου διανομείς με εξαρτημένη σχέση εργασίας έχουμε μείνει μόνο 250:

1) Δεν μετέτρεψε καμία σύμβαση εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης σε πλήρης, πάρα τις δεκάδες εκκλήσεις διανομέων μερικής απασχόλησης και παρά την γραπτή της δέσμευση και υποχρέωση που έχει βάσει εργατικής νομοθεσίας.

2) «Εξώθησε» πολλούς εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στο να γίνουν freelancers.

3) Ότι και αν λέγαμε για την δυσλειτουργία της εφαρμογής, τα λάθη στα ταμεία, τα προβλήματα σε σχέση με τον εξοπλισμό, την αξιολόγηση κτλ, η απάντηση ήταν μία! Άμα δεν σου αρέσει γίνε free lancer. Καλημέρα του λες… γίνε free lancer σου λένε!

Τώρα θέτουν σε εφαρμογή μια επιχείρηση εκκαθάρισης όλων των εργαζομένων μερικής απασχόλησης με την εφαρμογή του νέου καθεστώτος επιλογής ωραρίου, που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί από 4ωρους εργαζόμενους. Το συγκεκριμένο μέτρο συνιστά και είναι ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ – ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ- ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΕΞΩΘΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη