Θεσσαλονίκη : Διοργάνωση φιλοτουρκικής φιεστας


Δεν υπάρχει πιο ατιμωτική πράξη, από το να προδίδεις τους ομόθρησκους και ομοιοπαθείς φίλους σου, για να αποκτήσεις την εύνοια του κοινού εχθρού, μόνο και μόνο επειδή είναι οικονομικά ισχυρός.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ) στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί, ατιμωτική πράξη είναι να στήνεις χορούς και πανηγύρια και να τα βαφτίζεις εκδηλώσεις ελληνοαζερικής φιλίας, με τους μουσουλμάνους Αζέρους, σφαγείς του Χριστιανικού πληθυσμού των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την ίδια ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δηλώνει εχθρός των Ελλήνων, από τη στιγμή που εξαγγέλλει πως είναι πιστός σύμμαχος της Τουρκίας και τάσσεται στο πλευρό της, σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση αποφασίσει να διαπράξει κατά της Ελλάδας και οποιουδήποτε άλλου θεωρεί εχθρό του ο πρόεδρος Ερντογάν και η στρατιωτική ηγεσία της γείτονος χώρας.

Μάλιστα οι φιέστες της ντροπής, θα γίνουν στον ίδιο δήμο της βόρειας Ελλάδας που εμφανίστηκαν προ καιρού οι προπαγανδιστικές διαφημίσεις του λόμπι των Αζέρων στις στάσεις των αστικών λεωφορείων της πόλης των Αμπελοκήπων, με την οποία έδειχναν ολόκληρο το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως Αζερικό και ως τουριστικό προορισμό για τους Έλληνες. Φαίνεται πως οι Αμπελόκηποι, είναι περιοχή που δρα ανεξέλεγκτα η ομάδα QALA.

Όπως φαίνεται στο δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του το Αζερικό λόμπι QALA, το οποίο χρηματοδοτείται με τα αιματοβαμμένα πετροδόλαρα του Αζερμπαϊτζάν και η συγκεκριμένη ομάδα κάνει πάρτι με τις ευλογίες του Δημάρχου της πόλης. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί οι Αζέροι επέλεξαν να κλείσουν το Καραπάντσιο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων για να κάνουν τη συγκεκριμένη φιέστα.

Ποιά φιλία χτίζουν μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊτζάν οι δύο πλευρές; Μήπως ευελπιστούν οι υπεύθυνοι του συλλόγου της ΠΟΣΕΠ, ότι οι Αζέροι σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης θα κρατήσουν ουδέτερη στάση; Μα κυνικά δήλωσε ο Αζέρος πρόεδρος Αλίεφ στον Έλληνα πρέσβη στο Μπακού Πιπερίγκο, όταν τον εξευτέλιζε δημόσια, ότι Αζέροι και Τούρκοι είναι δύο λαοί, ένα Έθνος και θα όποτε τους ζητηθεί θα είναι στο πλευρό τους ψυχή τε και σώματι, ακόμα και κατά της Ελλάδος.

Να την χαίρονται τέτοια φιλία. Κρίμα όμως, γιατί είναι Πόντιοι που έχουν ζήσει στο πετσί τους τη μανία της εξόντωσης των Χριστιανικών πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας και της Υπερκαυκασίας με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Όσο για το δήμαρχο Αμπελοκήπων που έχει ανοίξει τόσο καλές παρτίδες με το Αζερικό λόμπι QALA το οποίο κινεί όλη την προπαγάνδα του Αλίεφ στην Ελλάδα, να τον χαίρονται οι κάτοικοι της πόλης του και γενικότερα του νομού Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος μπορεί να μην ντρέπεται για την κατάντια του, να υπηρετεί τους δηλωμένους εχθρούς της χώρας του. Εξάλλου πολλοί ήταν αυτοί που κράτησαν παρόμοια και χειρότερη στάση, σε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές για την πατρίδα. Τους καταχώρησαν όμως, ο κόσμος και η ιστορία στη θέση που τους άξιζε.


Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη