Στη Θεσσαλονίκη ο Βαρθολομαίος


Περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Χαλκιδική και Άγιο Όρος για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιο Όρος, με ενδιάμεσους σταθμούς στη Δράμα και τη Χαλκιδική, πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η πατριαρχική περιοδεία στη Β. Ελλάδα ξεκινά από τη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου θα παραμείνει ως την Κυριακή. Από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας, οδικώς, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, στους Ταξιάρχες Δράμας (Σίψα) για να θα τελέσει τρισάγιο, λίγο μετά τις έντεκα, στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας Παύλου. Ακολούθως, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, όπου στις έξι και μισή το απόγευμα θα επισκεφθεί τη ΧΑΝΘ.

Αύριο, Πέμπτη, στις έντεκα, θα επισκεφθεί τη Μονή Βλατάδων στην Άνω Πόλη και το απόγευμα θα χαιρετίσει και θα μιλήσει στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τις εργασίες θεολογικού συνεδρίου που διοργανώνεται προς τιμήν του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη