Θεσσαλονίκη : Στα αζήτητα του νεκροστασίου το εκδιδόμενο τραβεστί "Μπαλί"


Τρανς άτομο που έφυγε από τη ζωή και παραμένει για πέντε ολόκληρες μέρες στα «αζήτητα» του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, καθώς η οικογένειά του δεν επιθυμεί να παραλάβει τη σορό από τα ψυγεία του νεκροτομείου.

Η 60χρονη Μπαλί, όπως την αποκαλούσαν όσοι την γνώριζαν,  εκδίδονταν αν και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει και έφυγε από τη ζωή, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μετά από αγώνα που έδωσε. 

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας η άρνηση της οικογένειας της, των δικών της ανθρώπων, να παραλάβουν τη σορό της και να την αποχαιρετήσουν όπως θα άρμοζε σε κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν με κάθε τρόπο να έχουν οποιαδήποτε σχέση  με το τρανς άτομο.

Ο θάνατος του εκδιδομένου τραβεστί ευαισθητοποίησε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ και τρανς κοινότητας, που προσπάθησαν με δημοσιοποίηση του θέματος να βρεθεί λύση

Ο θάνατος της 60χρονης Μπαλί ευαισθητοποίησε από την πρώτη στιγμή και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος έσκυψε πάνω από την υπόθεση για να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η οικογένεια της Μπαλί προχωρήσει επίσημα σε αποποίηση ταφής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει αμέσως και θα πραγματοποιήσει την ταφή με δική του ευθύνη. Μάλιστα πρόθεση του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να καλύψει ο ίδιος τη δαπάνη που θα προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη