"Ανθρώπινο χέρι έριξε το Boeing με τους 132 επιβαίνοντες"


Η πτήση της China Eastern Airlines που συνετρίβη τον Μάρτιο οδηγώντας στον θάνατο τους 132 επιβαίνοντές του, φαίνεται να οδηγήθηκε επίτηδες πάνω στο βουνό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. 

Η ανάλυση που έγινε στο μαύρο κουτί από Αμερικανούς αξιωματούχους υποδηλώνει πως κάποιος στο πιλοτήριο του Boeing 737-800 έκανε, επίτηδες, τη μοιραία βουτιά. 

Ανώνυμη πηγή, που μίλησε στη Wall Street Journal, επεσήμανε: «Το αεροπλάνο έκανε ότι του ζητήθηκε να κάνει από κάποιον στο cockpit». 

Το αεροσκάφος διατηρούσε σταθερό ύψος μέχρι να πέσει, απότομα, 20.000 πόδια πριν τελικώς συντριβεί.

Το 2018 και 2019 είχαν καταγραφεί δύο συντριβές Boeing 737-Max, μεταγενέστερου μοντέλου του 737-800, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν προβλήματα στον σχεδιασμό.

Η διαδρομή που ακολούθησε το αεροπλάνο, η έλλειψη έκκλησης για βοήθεια και το ότι δεν χάθηκε ποτέ το σήμα, δημιούργησαν υποψίες στους ερευνητές που είδαν ομοιότητες με τη συντριβή πτήσης της Germanwings το 2015. Σε εκείνη την περίπτωση, ο πιλότος το έριξε επίτηδες στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας 150 άτομα.

Η WSJ σημείωσαν ότι οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν στους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι υπήρχαν μηχανικά προβλήματα ή προβλήματα ελέγχου της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία σημείωσε πως κυβερνήτης και συγκυβερνήτης έχαιραν άκρας υγείας και δεν είχαν γνωστά οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη