Αγγλία: Ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που δηλώνει ομοφυλόφιλος


Στην αποκάλυψη ότι είναι γκέι προχώρησε τη Δευτέρα (16/5) ο 17χρονος ποδοσφαιριστής Τζέικ Ντάνιελς, ο πρώτος εν ενεργεία που το δημοσιοποιεί στην Αγγλία.

Ο παίκτης της Μπλάκπουλ σημείωσε μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας ότι ένιωσε πως πρέπει να πει την αλήθεια και να γνωρίσουν άπαντες τον πραγματικό εαυτό του.
Παράλληλα τόνισε πως επιθυμεί να γίνει πρότυπο και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του, ενώ στάθηκε και στη στήριξη που του έχουν προσφέρει οι συμπαίκτες του και ο ίδιος ο σύλλογος.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του μέσα από το επίσημο σάιτ της Μπλακπουλ:
"Αυτή η σεζόν ήταν φανταστική για μένα στο γήπεδο. Έκανα το ντεμπούτο μου στην πρώτη ομάδα, σκόραρα 30 γκολ για την ομάδα νέων, υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο και μοιράστηκα την επιτυχία με τους συμπαίκτες μου, κάνοντας μια εξαιρετική πορεία στο FA Youth Cup και σηκώνοντας το Lancashire FA Pro-Youth.

Αλλά εκτός γηπέδου έκρυψα τον πραγματικό εαυτό μου και αυτό που πραγματικά είμαι. Ξέρω σε όλη μου τη ζωή ότι είμαι γκέι και τώρα νιώθω ότι είμαι έτοιμος να είμαι ο εαυτός μου.

Είναι ένα βήμα στο άγνωστο να είμαι ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη χώρα που αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά μου, αλλά έχω εμπνευστεί από τον Josh Cavallo, τον Matt Morton και αθλητές από άλλα αθλήματα, όπως ο Tom Daley, για να έχω το θάρρος και την αποφασιστικότητα να οδηγήσω αλλαγή.
Φτάνοντας σε αυτό το σημείο, είχα μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και υποστήριξη από την οικογένειά μου, τη Λέσχη μου, τον ατζέντη μου και την Stonewall, που ήταν όλοι απίστευτα ενεργοί βάζοντας τα συμφέροντα και την ευημερία μου πρώτα.
Το έχω εμπιστευτεί επίσης στους συμπαίκτες μου στην ομάδα νέων εδώ στο Μπλάκπουλ, και αυτοί επίσης αγκάλιασαν τα νέα και υποστήριξαν την απόφασή μου να ανοιχτώ και να το πω στους ανθρώπους.
Μισούσα να λέω ψέματα σε όλη μου τη ζωή και να νιώθω την ανάγκη να αλλάξω για να ταιριάξω. Θέλω να γίνω κι εγώ πρότυπο κάνοντας αυτό.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω στον ίδιο χώρο με εμένα που μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να αποκαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους. Θέλω απλώς να τους πω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε αυτό που είστε ή πώς θα έπρεπε να είστε, απλώς για να ταιριάξετε.
Το να είσαι εσύ και να είσαι ευτυχισμένος είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Τζέικ".

Από τη μεριά της η αγγλική ομάδα τόνισε:
"Η Μπλάκπουλ έχει συνεργαστεί στενά με τη Stonewall και τους σχετικούς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς για να υποστηρίξει τον Τζέικ και είναι απίστευτα περήφανος που έχει φτάσει σε ένα στάδιο όπου έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Είναι ζωτικής σημασίας να προωθήσουμε όλοι ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι νιώθουν άνετα να είναι ο εαυτός τους και το ποδόσφαιρο να πρωτοστατεί στην εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης και προκατάληψης".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη