Νεκρός έπεσε στα γυρίσματα ταινίας, σταρ του Χόλυγουντ


Νεκρός έπεσε στα γυρίσματα ταινίας, σταρ του Χόλυγουντ
Σοκ και θλίψη στο Χόλυγουντ καθώς ο Ρέι Λιότα (Ray Liotta), ο καταπληκτικός ηθοποιός του οποίου το ξεκίνημα της καριέρας ήρθε με το κλασικό αστυνομικό έργο "Goodfellas" του Μάρτιν Σκορτσέζε, πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Το Deadline μεταδίδει ότι πέθανε στον ύπνο του στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου γύριζε την ταινία Dangerous Waters.
Η Ρέι Λιότα αφήνει πίσω του μια κόρη, την Karsen, από τον γάμο του με την Μισέλ Γκρέις. Ήταν αρραβωνιασμένος με την Jacy Nitolo.


Ποιος ήταν ο Ρέι Λιότα - Ο ρόλος που άφησε ιστορία
Η Ρέι Λιότα γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ και εγκαταλείφθηκε σε ορφανοτροφείο πριν υιοθετηθεί σε ηλικία έξι μηνών. "Στην αρχή, δεν καταλάβαινα πώς ένας γονιός θα μπορούσε να εγκαταλείψει το παιδί του", είχε δηλώσει στο περιοδικό People. "Οπότε, το κουβάλαγα αυτό. Και μετά, όταν τελικά συνάντησα την βιολογική μου μητέρα στα σαράντα μου, δεν ήμουν τόσο θυμωμένος με αυτό που μου συνέβη. Ήταν απλώς ένα άλλο ταξίδι".

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός κινηματογράφου ήταν απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ "Στην Εντατική", λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism.

Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι με τίτλο "Άγριο Θηλυκό" (1986).

Η ερμηνεία του, ωστόσο στο έργο του Μάρτιν Σκορτσέζε, "Goodfellas" ("Τα Καλά Παιδιά") του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής. Ο σκληροτράχηλος, γαλανομάτης Λιότα ήταν ένας τέλειος Χένρι Χιλ, αφηγούμενος μια ιστορία για την εξέλιξή του σε μία συμμορία οργανωμένου εγκλήματος.

Άλλοι αξέχαστοι ρόλοι του ήταν στις ταινίες Hannibal, Narc, Blow, Copland αλλά και στο "Ο ξυπόλητος Τζο"

Ο Λιότα είχε λάβει πρόταση και για έναν ρόλο στο The Sopranos αλλά τον απέρριψε. "Δεν ήθελα να κάνω κάτι άλλο με τη μαφία", είχε πει στον Guardian. "Απλώς δεν ένιωθα καλά εκείνη τη στιγμή", ανέφερε. Αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία prequel των Sopranos "The Many Saints of Newark" το 2021.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστός για τους σκληρούς αντρικούς του ρόλους, είχε παραδεχτεί ότι απέχει πολύ από αυτό που βλέπει ο κόσμος. "Ποτέ δεν έχω καβγαδίσει εκτός από τον αθλητισμό, και αυτό ήταν απλά σπρωξίματα και ανόητα πειράγματα όταν ήμουν μικρός", όπως είχε τονίσει σε μια συνέντευξη του.

Ήταν ένας καλλιτέχνης με ευρεία θεματολογία ρόλων, τόσο κωμικών, όσο και δραματικών.

Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση "Match", ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League. Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία "The Rat Pack" (1998).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη