Πώς ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στην Θεσσαλονίκη - Εκτός κινδύνου οι διασωληνωμένοι τραυματίες


Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο άντρες που διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κτήριο επί της οδού Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο άτομα, ηλικίας 27 και 55 ετών αντίστοιχα, παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ με εισπνευστικό έγκαυμα και συμπτώματα αρχόμενης δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (ζάλη, δύσπνοια, δυσφορία & διέγερση). Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού έφτασαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μεταφέρθηκαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η κατάστασή τους, από τις πρώτες κιόλας ώρες, κρίθηκε σταθερή. Σημειώνεται ότι οι δύο άντρες δεν έφεραν εγκαύματα από φλόγες, ωστόσο είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια, ενώ διασωληνώθηκαν μέσα στα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Θυμίζουμε ότι, ακόμη εννέα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 12 ετών μεταφέρθηκαν στο "Ιπποκράτειο" με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους. Τα παιδιά παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια και στον δωδεκάχρονο χορηγήθηκε προληπτικά οξυγόνο. Τέσσερα άτομα με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα.

Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά
Η πυρκαγιά φέρεται να εκδηλώθηκε σε ακάλυπτο εγκαταλελειμμένο χώρο κτηρίου που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία, κοντά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά γρήγορα έφτασαν σε δύο διπλανά κτήρια όπου στεγάζονται δεκάδες γραφεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν συνολικά 44 άτομα και να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να καταφέρουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη