Επική δήλωση Υπουργού : " Μην κάθεστε μαστουρωμένοι όλη μέρα σπίτι και χαμογελάτε, δουλέψτε"


Η Ταϊλάνδη νομιμοποίησε την ιατρική μαριχουάνα το 2018 και τώρα υπολογίζει στην καλλιέργεια του φυτού αυτού για να συγκεντρώσει χρήματα.

“Μη την χρησιμοποιείτε και κάθεστε χαμογελαστοί στα σπίτια σας χωρίς να κάνετε καμία δουλειά. Η πολιτική μας δεν είναι αυτή”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ από την επαρχία Μπουριράμ στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου έγινε η διανομή των πρώτων χιλίων φυτών.
“Αποβάλαμε το στίγμα, καθαρίστηκε όπως αφαιρείς ένα τατουάζ. Μην το κάνετε να επιστρέψει”, πρόσθεσε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι η κάνναβη θα πρέπει να χρησιμοποιείται για λόγους υγείας.

Χθες Πέμπτη η κάνναβη αφαιρέθηκε από τον εθνικό κατάλογο των ναρκωτικών και επιτράπηκε στους πολίτες να καλλιεργούν το φυτό αν καταγράφονται σε μια κυβερνητική εφαρμογή με την ονομασία PlookGanja (καλλιέργεια γκάντζα, μια άλλη λέξη που χρησιμοποιείται για το φυτό της κάνναβης).

Η κατοχή και η πώληση εκχυλισμάτων κάνναβης που περιέχουν περισσότερο από 0,2% της ψυχοδραστικής ουσίας της, της τετραϋδροκανναβινόλης, δεν επιτρέπονται.
Ο υπουργός είπε ότι πάνω από 300.000 πολίτες υπέγραψαν για να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τις σωφρονιστικές υπηρεσίες της χώρας, 3.000 κρατούμενοι–οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για αδικήματα που συνδέονται με την κάνναβη– αποφυλακίστηκαν από τότε που άλλαξε ο νόμος αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη