Θανατική ποινή δια λιθοβολισμού για 3 ομοφυλόφιλους


Θανατική ποινή δια λιθοβολισμού για 3 ομοφυλόφιλους
Τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού στη Νιγηρία επειδή κρίθηκαν ένοχοι για «εγκλήματα» σχετιζόμενα με ομοφυλοφιλία.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε ισλαμικό δικαστήριο στην Πολιτεία Μπαουτσί της βόρειας Νιγηρίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας που τους συνέλαβε, και εφαρμόστηκε η σαρία εις βάρος τους για «εγκλήματα» σχετιζόμενα με ομοφυλοφιλία.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της βόρειας Νιγηρίας είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι και οι Πολιτείες χρησιμοποιούν τα ισλαμικά δικαστήρια που εφαρμόζουν τη σαρία για να τιμωρούν «εγκλήματα» όπως η μοιχεία και η βλασφημία.

Ο Άνταμ Νταν Κάφι, ο επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας Χίσμπαχ στην περιοχή Νίνγκι της Μπάουτσι είπε ότι οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 14 Ιουνίου και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου. Όλοι τους «ομολόγησαν το έγκλημα» αν και δεν εκπροσωπούνταν από δικηγόρο, είπε ο Κάφι.

Ο ένας από τους καταδικασθέντες είναι 70 ετών. Όλοι τους μπορούν να ασκήσουν έφεση μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Η θανατική ποινή που επιβάλλεται από τα ισλαμικά δικαστήρια στη Νιγηρία πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τον κυβερνήτη της κάθε Πολιτείας.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη