Τραγωδία με όχημα 36.000 ίππωνΤο τραγικό συμβάν καταγράφηκε στις ΗΠΑ στη διάρκεια ενός σόου με αεριωθούμενα τζετ και ένα φορτηγό που είχε για σύστημα πρόωσης έναν αντίστοιχο κινητήρα μετάκαυσης.
Νεκρός είναι ο 40χρονος Chris Darnell, όταν στην διάρκεια της εκδήλωσης Battle Creek Field of Flight Air Show εξερράγη ο τράκτορας SHOCKWAVE Jet Truck. Ήταν ένας βαρέως μετασκευασμένος τράκτορας που στο πίσω του μέρος έπαιρνε ώθηση από κινητήρες τζετ.

Ο τράκτορας εξερράγη την ώρα που είχε πιάσει πάνω από 480 χλμ./ώρα μπροστά στα μάτια των θεατών σε αεροπορική επίδειξη στην πολιτεία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Το βίντεο που τραβήχτηκε στο Battle Creek Executive Airport αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει το φορτηγό να χάνει τον έλεγχο, να τυλίγεται στις φλόγες και να αναποδογυρίζει πολλές φορές με τους τρομοκρατημένους θεατές να το κοιτάζουν με κομμένη την ανάσα.

Το φορτηγό, το οποίο διαφημιζόταν ως το «ταχύτερο semi στον κόσμο», έχοντας κάποτε φτάσει σε ταχύτητα ρεκόρ 602 χλμ./ώρα, τροποποιήθηκε για να έχει στο πίσω του μέρος τρεις κινητήρες τζετ με συνολική ισχύ στους 36.000 ίππους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη