Στην φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί φονιάδες του 43χρονου


Στην φυλακή οι δυο 24χρονοι που απολογήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 42χρονου σε μπαρ στη Ραφήνα τα ξημερώματα της Κυριακής.
Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τους αποδίδεται και υποστηρίζουν ότι τον καβγά τον άρχισε πρώτος ο 42χρονος μέσα στο μπαρ που βρίσκονταν επικαλούμενοι και βιντεοληπτικό υλικό από το εσωτερικό του καταστήματος. 

Ο ένας εκ των δύο υποστήριξε πως από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων προκύπτει ότι ο δράστης ήταν μόνο ένας ενώ σε σχέση με τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα έξω από το μπαρ ότι εκείνος δεν ήταν καν εκεί καθώς εκείνη την ώρα είχε μπει μέσα στο μπαρ για να πάρει τα τσιγάρα του. 

«Είμαι αθώος. Δεν είχα ουδέποτε πρόθεση να τον σκοτώσω αλλά υπερασπίστηκα τον φίλο μου που κινδύνευε από το θύμα. Είχα επαφή  με το θύμα στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας υπέρ τρίτου» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Ο συγκατηγορούμενός του από την πλευρά του επικαλείται εθισμό του θύματος στο αλκοόλ και υποστηρίζει ότι η κατάσταση της υγείας του 42χρονου ήταν ήδη πολύ επιβαρυμένη, πριν λάβει χώρα η επίθεση σε βάρος του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η ανακρίτρια αποφάσισε να επεκτείνει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος ακόμη δυο νεαρών, που στο στάδιο της προδικασίας είχαν καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη