Ποιος ήταν ο νεαρός που διαμελίσθηκε από τους έλικες ελικοπτέρου


Ποιος ήταν ο νεαρός που διαμελίσθηκε από τους έλικες ελικοπτέρου
Γόνος πολύ πλούσιας βρετανικής οικογένειας είναι ο 21χρονος που διαμελίστηκε από τους έλικες στα Σπάτα. Έρευνες για τα αίτια του φρικτού δυστυχήματος.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του φρικτού δυστυχήματος στα Σπάτα που συνέβη χτες, Δευτέρα, όταν 21χρονος Βρετανός τουρίστας διαμελίστηκε από τον έλικα του νοικιασμένου ελικοπτέρου Bell 407 στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αδερφό του.

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, η οποία είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα.
Από εκεί θα τους παραλάμβανε το ιδιωτικό τους jet για να τους μεταφέρει στην Βρετανία. Οι λιμουζίνες μάλιστα ήταν έτοιμες αναμένοντας τους επιβάτες τους.

15.000 λίρες στοίχισε το ταξίδι με ελικόπτερο από τη Μύκονο
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα δηλαδή, έφτασε τις περίπου 15.000 λίρες., δηλαδή περίπου 17.600 ευρώ.

Η οικογένεια του 21χρονου δεν κατονομάζεται, ωστόσο γίνεται γνωστό πως είναι από τις πιο πλούσιες του βρετανικού τζετ σετ.
Όλα έγιναν στις 6.20 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο νεαρός χτυπήθηκε από τους έλικες του ουραίου στροφείου του σκάφους οι οποίοι συνέχιζαν να λειτουργούν, ενώ το ελικόπτερο ήταν στο έδαφος. Ο διαμελισμός του ήταν άμεσος.
Όπως γράφει η Daily Mail, οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν εσπευσμένα στο σημείο. Όμως, ο 21χρονος, ο οποίος περπάτησε πίσω από τον έλικα, είχε σκοτωθεί σχεδόν ακαριαία.
Αστυνομικός που μίλησε στη Sun είπε πως "μιλάμε για μία τραγωδία που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει ασαφής, τι έγινε ή τι προκάλεσε την τραγωδία, από τη στιγμή που οι έλικες είναι ένας τόσο ξεκάθαρος κίνδυνος".
Σημειώνεται πως ένα δεύτερο ελικόπτερο με συγγενείς του θύματος ακολουθούσε το πρώτο. Είδαν το τραγικό συμβάν και ζήτησαν από τον πιλότο να ενημερωθεί μέσω ασυρμάτου από τον πιλότο του πρώτου ελικοπτέρου.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πιλότος που μετέφερε τους συγγενείς του νεκρού προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και όχι στο σημείο που σταθμεύουν τα ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην δουν οι επιβαίνοντες το φρικιαστικό θέαμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη