Βίντεο-ντοκουμέντο : "Πονηροί" οδηγοί παραβιάζουν την λωρίδα έκτακτης ανάγκηςΑσυνείδητοι οδηγοί παραβιάζουν τη ΛΕΑ -Το "κόλπο" για να αποφύγουν το πρόστιμο


Παρά τις όποιες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να βάλει ένα τέλος στο θλιβερό φαινόμενο της κίνησης στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, οι οδηγοί στη χώρα μας εξαντλούν την ευρηματικότητα τους ώστε να κινηθούν κόντρα στους κανόνες και την κοινή λογική.

Ως γνωστόν οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι και δόξα τον Θεό σε αυτή τη χώρα υπάρχουν αρκετοί που δηλώνουν ότι ανήκουν σε ένα ανώτερο είδος, το οποίο έχει το δικαίωμα να βάζει τους δικούς του κανόνες ακόμα κι αν αυτοί αντιβαίνουν στη κοινή λογική-πρακτική.

Μολονότι, λοιπόν, στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, ο σεβασμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης να αποτελεί ένα… κοινωνικό κεκτημένο, στη γενέτειρα του Πολιτισμού η περίφημη ΛΕΑ αποτελεί σε καθημερινή βάση αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους πολλούς που σέβονται όχι μόνον τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και τον συνάνθρωπό τους και στους λίγους που εξακολουθούν να αδιαφορούν για το τι συμβαίνει γύρω τους, αναζητώντας με κάθε ευκαιρία την εύκολη-παραβατική λύση.

Και επειδή η κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης δεν επιφέρει μόνον ένα βαρύτατο πρόστιμο αλλά και την κοινωνική κατακραυγή, οι «εξυπνάκηδες» των Ελληνικών δρόμων, έχουν ανακαλύψει έναν νέο τρόπο ώστε να περνούν… απαρατήρητοι.

Κάποιοι, λοιπόν, ανακάλυψαν τον κόκκινο διακόπτη του alarm, o οποίος τις περισσότερες φορές βρίσκεται στο μέσον του ταμπλό και πίστεψαν ότι η χρήση του -και κατά συνέπεια η ενεργοποίηση των αλάρμ- καθιστά την παρουσία του αυτοκινήτου τους στη ΛΕΑ… νόμιμη.

Υπάρχει βέβαια και ένα μικρό αλλά σε κάθε περίπτωση υπαρκτό ενδεχόμενο να θεωρούν ότι με το πάτημα του κόκκινου διακόπτη του alarm, το αυτοκίνητό τους γίνεται αόρατο, ενεργοποιώντας κάποια... εξωγήινη τεχνολογία stealth.

Κάπως, έτσι, το φαινόμενο της παραβίασης της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης καλά κρατεί, με τους περισσότερους από αυτούς που κινούνται σε αυτήν να αξιοποιούν όχι μόνον την ανοχή όλων εμάς αλλά και τη χλιαρή παρουσία-προσπάθεια της τροχαίας να επιβάλλει το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου.

Το video που ακολουθεί είναι ενδεικτικό της αδυναμίας ορισμένων να αντιληφθούν την επικινδυνότητα των πράξεών του, καθώς ο οδηγός της λευκής A-Class όχι μόνο κινείται παράνομα στη ΛΕΑ, αλλά θα διατηρείται εκεί έχοντας προσπεράσει και το εμπόδιο των αυτοκινήτων που είχαν υποστεί βλάβη και θα μεταφέρονταν με την οδική βοήθεια.

 

carandmotor.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη