Νικολαΐδης: "Στο μουσείο Χαλκιδικής οι αμφορείς και όχι στις αποθήκες"

 

του Θόδωρου Νικολαΐδη*

Παρά τη μεγάλη βροχόπτωση και στην Χαλκιδική, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε το αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο που εκκρεμούσε από το 1979. 

Αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την ιστορία της Χαλκιδικής και πόλο έλξης του αρχαιολογικού, τουριστικού προιόντος καθώς ως επισκέψιμος πλέον χώρος αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα της Χαλκιδικής μέσα στην εξέλιξη της ιστορίας. 

Η Υπουργός με πρωτοβουλία της επισκέφτηκε την ΔΕΕΠ Ν.Δ. Χαλκιδικής στα γραφεία της όπου είχε σύσκεψη του ΔΣ σε κλειστή συνεδρίαση. Αξίζει να τονίσουμε πως μετά το καλοσώρισμα και εισήγηση του Προέδρου Απ. Τζιρίτη το λόγο πήραν τα μέλη σύμφωνα με το θεσμικό τους ρόλο και ενημέρωσαν την Υπουργό για θέματα της περιοχής πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ως μέλος ΔΕΕΠ και μέλος του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ ζήτησα από την Υπουργό να ληφθεί η πολιτική απόφαση να επιστρέψουν στο εγαινιασθέν αρχ. Μουσείο Χαλκιδικής τα εκθέματα όπως αμφορείς κλπ που είχαν παραδωθεί για φύλαξη κατά την ανευρευσή τους σε χώρους της Κασσάνδρας κυρίως από ιδιώτες. 

Είναι αίτημα των κατοίκων της Κασσάνδρας να δούμε τα εκθέματα αυτά και πάλι στο φυσικό τους τόπο τη Χαλκιδική. Η αποτελεσματικότητα που φέρει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού είναι απόλυτα βέβαιο πως εντάσσεται στο θετικό κυβερνητικό έργο και που κλείνοντας τα 3 χρόνια κυβέρνησης η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ηγεσία της χώρας αποδεικνύεται μετρήσιμο παρά τα τεράστια διεθνή εμπόδια που συν έπεσαν. 

Επιπλέον ήρθε σε γνώση στην Υπουργό από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Πολυγύρου Χάρη Γρηγορίου αναλυτικά το θέμα της εξόρυξης λευκόλιθου (μαγνησίου) από τα μεταλλεία Χαλκιδικής που είναι ελληνική επιχείρηση . 

Παράγουμε λευκόλιθο (μαγνήσιο) με ανοιχτή εξόρυξη το οποίο σε ωμή μορφή χρησιμοποιείται για λιπάσματα η ζωοτροφές και σε ψημένη μορφή για πυρίμαχα υλικά. Είναι εξαγωγική εταιρεία και παράγουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του λευκολίθου της Ευρώπης το οποίο εξάγουμε σε όλον τον κόσμο. Τον τελευταίο χρόνο ανοίξαμε υπόγειο αυτή τη φορά μεταλλείο κοντά στο Μαντούδι της Εύβοιας το οποίο είναι το πρώτο πράσινο μεταλλείο της Ελλάδας καθώς χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρικά οχήματα και μηχανήματα.

*Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης είναι θεολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Τ.Δημοτικός Σύμβουλος Κασσάνδρας , εκλεγμένο μέλος ΔΕΕΠ Χαλκιδικής Ν.Δ. ,μέλος του Τομέα Τουρισμού ΝΔ.& μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη