Οι Χαΐνηδες Live στην Πλαζ ΑρετσούςΣυναυλίες, καλοκαίρι 2022 Θεσσαλονίκη: Oι Χαΐνηδες γιορτάζουν 30 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας και μας υποδέχονται στην Πλαζ Αρετσούς τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο του Summer In The City – SKG Music Festival 2022.

«Απ’ των Χαΐνηδων τις ψυχές, μεταλαβιά γαλήνης»

Κάθε εμφάνιση του κρητικού συγκροτήματος είναι ένα μουσικό ταξίδι στον έρωτα, το καλό, τη νιότη, την ίδια την ύπαρξη της ζωής. Κόντρα στην εμπορευματοποίηση και την άκρατη αγωνία της σύγχρονης κοινωνίας επιλέγουν ήχους και μουσικές διαφορετικές και ρηξικέλευθρες, με Minimal γλωσσικές και μουσικές φόρμες της ανατολικής Μεσογείου.

Θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια όλων μας και παράλληλα θα παρουσιάσουν τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική εργασία που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Βάρδα Φουρνέλο»!

Κάθε σούρουπο, μόλις της νύχτας το αντερί αρχίζει να σκεπάζει τις καρδιές των ανθρώπων, επτά του χρόνου αλχημιστές, ξεκινούν να γυρίζουν τον καλά κρυμμένο αρχαίο χειρόμυλό τους.

Και μονομιάς, του χωροχρόνου η ταραχή ξερνά ακροβάτες τολμηρούς, κουρσάρους ηλιοθαλασσοδαρμένους και πεινασμένα της ψυχής θεριά αφηνιασμένα.

Κι η πλάση τότε αναζητά μια λύτρωση, ένα απάγκιο.

Η φιλοσοφίζουσα κολεκτίβα των Χαΐνηδων αποτελείται από τους:

Δημήτρη Αποστολάκη – λύρα, τραγούδι

Δημήτρη Ζαχαριουδάκη – κιθάρα, τραγούδι

Αγγελική Σύρκου – τραγούδι

Μιχάλη Γαλάνη – τύμπανα

Γιώργο Κωνσταντίνου – μπάσο

Peter Jaques – τρομπέτα, φλικόρνο, κλαρίνο, νέυ

Μιχάλη Νικόπουλο – λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι

«Οι Χαΐνηδες έχουν έναν αρχαίο πέτρινο χειρόμυλο κι ένα τρίπαλιο δρύινο κρασοβάρελο. Ελάτε να μεταλάβετε το σώμα και το αίμα του καινούργιου Θεού, από το σιτάρι που εσείς σπείρατε και από τ’ αμπέλια που εσείς φυτέψατε!»


2ο Summer In The City – SKG Music Festival

Πλαζ Αρετσούς Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

(Γραμμή 5 ΟΑΣΘ στάση Καμινίκια και μεγάλος χώρος parking)

Συναυλία : Χαΐνηδες

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 21:00

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 15€

Προπώληση

Goldmall.gr 10€
Πηγή: Cityportal

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη