"Είμαι baby queer, δεν νιώθω γυναίκα ή άνδρας"


Μετά την ερμηνεία της στη σειρά «The Crown» του Netflix, όπου υποδύθηκε την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Έμα Κόριν έχει γίνει ευρέως γνωστή και έχει αποδείξει πως την περιμένει μια μεγάλη καριέρα.
Ωστόσο, εκτός από τις σπουδαίες υποκριτικές της ικανότητες, αυτή τη φορά η Έμα Κόριν θα συζητηθεί για κάτι ακόμα. Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο τεύχος του Αυγούστου της Vogue και μίλησε ανοιχτά για την ερωτική της ταυτότητα, ενώ αναφέρθηκε και στις αντωνυμίες, με τις οποίες θέλει να την φωνάζουν.

Πρώτα απ' όλα, η ηθοποιός αναφέρθηκε στη ρευστότητα των φύλων και δήλωσε, πως ανέκαθεν ζήλευε τον μικρό της αδερφό που προσδιορίζεται ως bisεxueal -τον ελκύουν δηλαδή και τα δύο φύλα.

«Πλέον, αυτοπροσδιορίζομαι ως non binary. Με ελκύουν οι άνθρωποι, όχι τα φύλα. Όταν βγήκα πρώτη φορά με κοπέλα, με αποκάλεσε baby queer. Μπορεί να μην ξαναβγήκαμε, αλλά με βοήθησε πολύ. Στο παρελθόν, είχα νιώσει μεγάλη πίεση με κάποιους άνδρες στα ραντεβού μου. Ήθελαν οπωσδήποτε να μιλήσουμε για τη σεξουαλική μου ταυτότητα και να τους δικαιολογήσω τον λόγο που μου αρέσουν και οι γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως θέλει να παλέψει για να δημιουργηθεί μια ανοιχτή κοινότητα στα social media για τα queer και trans άτομα, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σχέσεις με ασφάλεια.

«Έχω γνωρίσει απίστευτους ανθρώπους μέσω του Διαδικτύου», παραδέχτηκε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Στο μυαλό μου, το φύλο δεν σημαίνει τίποτα και δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ. Πάντα υπήρχε μια ρευστότητα στο μυαλό μου για αυτό το θέμα».

Όπως ανέφερε, αν και μέσα της ποτέ δεν αποτελούσε πρόβλημα η σeξουαλική ταυτότητα και το φύλο, η ίδια δίσταζε να το αποκαλύψει στο κοινό, λόγω του επαγγέλματός της.

«Δεν ήξερα αν ήταν σωστό να το κάνω. Όμως, πήρα πολλή αγάπη, ειδικά από τον κόσμο της queer κοινότητας. Ήταν καταπληκτικό. Νομίζω πως το κλειδί σε αυτά τα πράγματα είναι το ανοιχτό μυαλό. Νομίζω πως έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να ορίζουμε τους εαυτούς μας, που αυτό είναι πρόβλημα. Το ταξίδι μου είναι μακρύ κι έχω δρόμο ακόμα», δήλωσε η Έμα Κόριν.


Αν και δεν γνωρίζει ακόμα πώς θα πορευτεί και θεωρεί πως μόλις εντάχθηκε στην queer κοινότητα, η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως θέλει πλέον, να απευθύνονται σε εκείνη με ουδέτερες αντωνυμιές και όχι με εκείνες που χαρακτηρίζουν το θηλυκό γένος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη