Θεσσαλονίκη : Η στιγμή που σφράγισαν πρατήριο με νοθευμένα καύσιμα (video)


Στο σφράγισμα των αντλιών καυσίμων σε βενζινάδικο που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη προχώρησαν υπάλληλοι του τελωνείου, καθώς διαπιστώθηκε ότι γινόταν νοθεία στα καύσιμα. Πριν αρκετές ημέρες οι τελωνειακοί προχώρησαν σε συλλογή δείγματος από καύσιμα του συγκεκριμένου πρατηρίου. Μετά τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα. Το σφράγισμα, σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, είναι για 10 ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που αγόρασε πριν έναν χρόνο το 50% του πρατηρίου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας ότι το πρατήριο δεν πουλούσε νοθευμένα καύσιμα και ότι το δείγμα όπου εντοπίστηκε νοθευμένο καύσιμο έγινε σε μια παλιά δεξαμενή, «η οποία από το 2020 που έγινε η ανακαίνιση του πρατηρίου ήταν αποκομμένη από τα πιστόλια και από το σύστημα φαίνεται ότι από το 2019 που είχε κάνει την τελευταία παραλαβή δεν είχε καμία κίνηση απολύτως».

Υποστήριξε δε ότι το δείγμα πάρθηκε από μια δεξαμενή που δεν ήταν λειτουργική και που είχε χαμηλή στάθμη 22, όταν το όριο είναι το 20, λέγοντας πως «έβαλαν μέσα ένα λαστιχάκι και ρούφηξαν με το στόμα πράγμα που είναι παράνομο». «Εμείς επειδή είμαστε νόμιμοι είχαμε κρατήσει και το τελευταίο δείγμα του βυτίου όταν ήρθε το 2019, το οποίο όταν αναλύθηκε η ΕΤΕΚΑ είπε ότι βρέθηκαν αλλοιώσεις καθώς είναι 3 ετών παλιό», πρόσθεσε ο κ. Πατσούρης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δικηγόρος του κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ωστόσο είχε περάσει το ωράριο και θα εξεταζόταν αύριο, πήρε όμως ένα χαρτί επίδοσης το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από τους ελεγκτές.
Να σημειωθεί ότι σήμερα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, το συγκεκριμένο πρατήριο πωλούσε την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων σε τιμή 2,242 ευρώ ανά λίτρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη