Ζευγάρι λεσβιών, εκαναν την 10χρονη κόρη τους τραβεστί μοντέλο


Παιδί μιας οικογένειας τρανς γονιών, η Νοέλα ΜακΜάχαν πρόκειται για το ταχύτατα ανερχόμενο μοντέλο που δίνει πρόσωπο στα τρανς παιδιά.

Η δεκάχρονη Νοέλα ΜακΜάχαν από το Σικάγο μετρά ήδη τα πρώτα της χιλιόμετρα στις πασαρέλες της μόδας. Τον επόμενο μήνα θα εμφανιστεί στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ενώ για το επόμενο έτος στα σχέδιά της είναι ήδη το Παρίσι.

Στη χειμερινή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα είναι το transgender νεαρότερο που έχει λάβει μέρος ως μοντέλο.

Το ιδιαίτερο όμως με αυτό το νεαρό μοντέλο, που κάνει με επιτυχία τα πρώτα βήματά του στον σκληρό χώρο της μόδας, είναι πως είναι παιδί δύο τρανς γονιών και πως πρόκεται για τρανς άτομο.

Η οικογένεια έχει κι ένα μωράκι στο οποίο οι γονείς αναφέρονται με την προσωπική αντωνυμία "theybie".

Όπως επίσης σημειώνεται, για τη Νοέλα "η ορατότητα ήταν πάντοτε πολύ σημαντικό ζήτημα ώστε να μπορεί να δείξει στον κόσμο ότι τα τρανς παιδιά είναι απλώς παιδιά που τους αξίζει να είναι ορατά και όχι απλώς αποδεκτά αλλά και η κοινωνία να τα αγκαλιάζει".

Οι γονείς της Νοέλα ονομάζονται Ντι ΜακΜάχερ, που είναι 35 ετών, και Ρέι ΜακΜάχερ, που είναι 32 ετών. Και οι δύο αυτοπροσδιορίζονται ως μη δυαδικά. Το βιολογικό φύλο και των δύο είναι θυληκό.

Ο γονιός Ντι ΜακΜάχερ είπε στο περιοδικό Forbes πως το πρώτο ντεφιλέ έγινε όταν ήταν 7 ετών. Ξεκίνησε από την εβδομάδα μόδας του Σικάγου ενώ πήρε μέρος και σε πολλά μικρότερα ντεφιλέ.





Τι απαντούν για το πώς γνωρίζει ένα παιδί ότι είναι τρανς

Σε όποιον ρωτά πώς γνωρίζει ένα παιδί ότι είναι τρανς, η απάντηση έρχεται αβίαστα. "Στα δύο της χρόνια άρχισε να μας λέει ότι ήταν αγόρι. Στα 4,5 έκανε την κοινωνική μετάβαση και στα 7 τη νομική μετάβαση φύλου".

Οι δυο σύντροφοι έκαναν τις δικές τους μεταβάσεις μετά την τρανς κόρη τους. "Η Νοέλα έκανε τη μετάβασή της πολύ πριν από εμάς. Είναι το άτομο με τη μεγαλύτερη αυτοποίθηση που γνωρίζω. Συνέχεια της λέω ότι όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν αυτή", είπε χαρακτηριστικά ο γονιός Ντι ΜακΜάχερ.

Το 2019 ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ιλινόι Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ υπέγραψε διάταγμα για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ + μαθητών στα σχολεία της πολιτείας. Στην ειδική τελετή υπογραφής, η Νοέλα ήταν στο πλευρό του φορώντας έναν φιόγκο στα μαλλιά και μια ροζ τούλινη φούστα. Το μπλουζάκι της έγραφε: "Έτσι μοιάζουν οι τρανς".

Η οικογένεια έχει άλλο ένα παιδί, τον Λέβι, που οι γονείς του λένε ότι είναι αγόρι και ότι θέλει να παραμείνει αγόρι. Η Νοέλα και ο Λέβι είναι βιολογικά παιδιά του γονιού Ντι και του πρώην συζύγου όταν ήταν γυναίκα, του Τίμοθι ΜακΚορντ. Ο ίδιος μιλώντας στη New York Post δεν εξέφρασε αντίρρηση για το γεγονός της μετάβασης αλλά την ανησυχία του για την υπερέκθεση του παιδιού του λόγω της ενασχόλησης με τη μόδα.

Ο βιολογικός πατέρας των δύο μεγαλύτερων παιδιών αυτής της οικογένειας έχει παραιτηθεί από το γονικό του δικαίωμα ώστε η σύντροφος της πρώην συζύγου του να τα υιοθετήσει.

"Προσπάθησα να επιτρέψω στις ζωές τους αλλά κατέληξε να είναι πολύ αμφίβολο ως προς το αποτέλεσμα και αγχογόνο για όλους", λέει. Την εποχή του διαζυγίου κατηγορήθηκε ότι άσκησε βία στη Νοέλα - όταν το 2016 την κράτησε σφιχτά από το χέρι για να την ηρεμήσει, η μητέρα της υποστήριξε ότι έπαθε διάστρεμμα - κάτι για το οποίο διώχθηκε και τελικά αποδέχθηκε την ενοχή του για να κλείσει η υπόθεση, όπως λέει.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη New York Post καταλήγει λέγοντας ότι θα είναι πάντα διαθέσιμος για τα παιδιά του αν αποφασίσουν στο μέλλον να επικοινωνήσουν μαζί του όταν θα είναι μεγαλύτερα. "Αν έχουν ερωτήσεις, είμαι εδώ. Μπορούν να με βρουν".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη