6χρονη πνίγηκε στην θάλασσα, με τον πατέρα της να παρακολουθεί αμέτοχος



Στη σύλληψη του πατέρα του αλλοδαπού εξάχρονου κοριτσιού που πνίγηκε χθες το μεσημέρι στην παραλία του Καλαμακίου στην Κορινθία, προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας, επικαλούμενος ότι πάσχει από άσθμα δεν έπεσε στη θάλασσα να βοηθήσει το παιδί του, στο οποίο είχε επιτρέψει ωστόσο να κολυμπήσει, παρότι δεν ήξερε κολύμπι.

Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα (έκθεση σε κίνδυνο). 
Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε, φόρεσε ένα σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

Η 6χρονη εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Άμεσα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο με δύο διασώστες, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη