Παιδοκτονία ο πνιγμός της 6χρονης ;


«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια»
Ερωτήματα έχουν προκύψει από το θάνατο της 6χρονης Αμέλιας στο Καλαμάκι στην Κορινθία, η οποία πνίγηκε αβοήθητη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί είχε πάει στην παραλία Καλαμάκι της Κορινθίας με τον 42χρονο πατέρα του ο οποίος σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει στις αρχές του φόρεσε ένα σωσίβιο για να κολυμπήσει. Όπως υποστήριξε, ήταν σε μια βάρκα 15 μέτρα από την ακτή ενώ το παιδί, με το σωσίβιο κολυμπούσε και το κρατούσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αστυνομικός και συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, και τις επόμενες 3 μέρες θα υπάρχουν αποδείξεις για το εάν αυτό ισχύει ή όχι.
Στην κατάθεσή του στους λιμενικούς, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6 μέτρων.

Υποστήριξε δε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να τη σώσει, επειδή πάσχει από άσθμα. Είπε ακόμα ότι δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά αναζητώντας βοήθεια. «Η 6χρονη φορούσε ρούχα και πέδιλα» λένε οι μάρτυρες.

Όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά στην 6χρονη είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και τα παπούτσια της.
Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να το σώσει όταν εκείνο γλίστρησε από το σωσίβιο γιατί ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του και έτσι βγήκε στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης φέρεται να είπε πως πήγε από το σπίτι για να πάρει το κινητό και να ειδοποιήσει την αστυνομία! 
Στην συνέχεια επέστρεψε και είδε έναν ψαροντουφεκά ο οποίος προσπαθούσε να επαναφέρει το κοριτσάκι ενώ το είχε ήδη βγάλει στην ακτή.

Σε δηλώσεις που έκανε φτάνοντας στα δικαστήρια είπε: «Δεν βούτηξα γιατί έχω άσθμα». Η μητέρα του παιδιού είναι σε κατάσταση σοκ και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο πατέρας, συνελήφθη με την κατηγορία της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου.

Έλαβε 24ωρη προθεσμία και απολογείται σήμερα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και το μεσημέρι της Δευτέρας πήρε απο τη μητέρα, την κόρη του για να πάνε μαζί για μπάνιο. Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη οικογένεια: Παρότι το ζευγάρι είναι σε διάσταση δεν έχουν πάρει διαζύγιο και ο πατέρας κρατούσε το παιδί κάποιες ώρες σχεδόν καθημερινά, ώστε να μπορεί να εργάζεται η μητέρα ως καθαρίστρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη