"Χτυπησε χρυσάφι" η Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική


Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση περίπου 300 εκατ. ευρώ από εγχώριες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς) για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr


Η έγκριση της τραπεζικής χρηματοδότησης συνεπάγεται και την υπαγωγή της επένδυσης, αθροιστικού ύψους 1 δισ. ευρώ, στα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το business plan που έχει καταθέσει η «Ελληνικός Χρυσός» στην Τράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση του 1 δισ. ευρώ έχει την εξής κατανομή:

Η ίδια συμμετοχή της εταιρείας προσδιορίζεται στα 200 εκατ. ευρώ (20% του capex), 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα δάνεια του RRF και 30% από τραπεζικό δανεισμό. Συντονιστής είναι η Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ +1,73% και στο σχήμα μετέχει και η Πειραιώς. 

Νέο ορυχείο
Η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» προβλέπει την ανάπτυξη νέου ορυχείου και σύμφωνα με το business plan, στόχος της εταιρείας είναι η ενδυνάμωση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Μια ακόμη πτυχή της επένδυσης αφορά τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων, γεγονός που βελτιώνει το χρηματοδοτικό προφίλ της επένδυσης με βάση τις προδιαγραφές των δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη