Θεσσαλονίκη : Απεργία και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στην "Μαλαματίνα"


Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις επιχείρησης στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, όταν απεργοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο υπαλλήλων και στελεχών της εταιρείας και ήρθαν σε αντιπαράθεση με αστυνομικές δυνάμεις. Οι απεργοί διεκδικούν επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους και αντιδρούν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις απεργούς -δύο για παράνομη βία κι έναν για απειλή, εξύβριση και ψευδή καταμήνυση- οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του δήμου Δέλτα και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Μαλαματίνα» έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάη, ως απάντηση στις πρώτες 5 εκβιαστικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία  για να περάσει τα σχέδια της για κατάργηση των κατακτημένων δικαιωμάτων τους με την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Έκτοτε, η εργοδοσία κλιμάκωσε την επίθεσή της, ενώ οι εργαζόμενοι απαντούν με καθολική συμμετοχή στις απεργίες και τις στάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν ανυποχώρητα στη πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας πως τρομοκρατούνται από την καθημερινή παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ, τις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία έφτασε τον αριθμό των απολύσεων σε 15, προχωρώντας το σχέδιο για επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και κλεισίματος τμημάτων και εργολαβοποίησής τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη