Ξεκινούν τα γυρίσματα νέας ταινίας στην Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν τα γυρίσματα νέας ταινίας στην Θεσσαλονίκη
Μια νέα έκδοση παλαιότερης ταινίας που γυρίστηκε στη δεκαετία του '80, μια επική παραγωγή του κινηματογράφου φαντασίας με τον τίτλο «Red Sonja» σε νέα εκδοχή προετοιμάζεται να γυριστεί μετά το τέλος του καλοκαιριού και μέσα στο πρώτο διάστημα του φθινοπώρου, στη Θεσσαλονίκη.

«Η ταινία που προετοιμάζεται και λογικά θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη είναι μια ταινία remake μιας ταινίας που είχε γυριστεί με την Μπριγκίτε Νίλσεν, ταινία που είχε βγει στους κινηματογράφους την ίδια περίοδο με το γνωστό "Κόναν ο Βάρβαρος" με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ», εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» o Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων Και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Αυτή την περίοδο μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κουάνης, «κλείνει» και το κάστινγκ για τη νέα χολιγουντιανή παραγωγή. Η νέα παραγωγή προετοιμάζεται αυτό το διάστημα για να εκκινήσει στην πόλη και το ΕΚΟΜΕ αναμένει και την επίσημη αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα rebate της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη ταινία, για την οποία υπήρχε ζύμωση ακόμη και στα τέλη του 2021 και τις αρχές του 2022, καθυστέρησε να προχωρήσει καθώς «η σκηνοθέτιδα που είχε αναλάβει το εγχείρημα είχε μια δέσμευση με την Amazon για την παραγωγή μιας σειράς, οπότε και μετατέθηκε το γύρισμα», όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ.

Αυτή την περίοδο, στην ουσία οργανώνεται το γύρισμα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Κουάνης, επισημαίνοντας πως όλα συγκλίνουν ώστε μέσα στον Αύγουστο, η εταιρεία παραγωγής να κάνει και την αίτηση στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων Και Επικοινωνίας προκειμένου τα γυρίσματα «να ξεκινήσουν λογικά τέλη Αυγούστου προς αρχές Σεπτεμβρίου». Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αυτά θα γίνουν ως επί το πλείστον στη Θεσσαλονίκη, με διάρκεια που θα φτάνει τον ένα μήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη