Συνελήφθη ο φονιάς του 52χρονου στην Καβάλα


Στη σύλληψη ενός 25χρονου άντρα από τη Χρυσούπολη προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές με την κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου στις 16 Σεπτεμβρίου έξω από την επιχείρηση κοπής και επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργαζόταν στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου.

Ο συλληφθείς, που ήταν πρώην συνάδελφος του θύματος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να ομολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι θεωρούσε τον 52χρονο ως υπαίτιο για τη την απόλυση του από τη δουλειά και ότι στο παρελθόν του είχε ασκήσει bullying.

Ο 25χρονος αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου στο οποίο εργαζόταν ο 52χρονος, και όταν εκείνος έφτασε στο χώρο δουλειάς του τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές είχαν στρέψει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης στο στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του 52χρονου θύματος.

Θυμα και δράστης οπως διακριβώθηκε είχαν προσωπικές διαφορές που είχαν οξυνθεί με το δράστη να θεωρεί υπαίτιο τον 52χρονο για την αλλαγή στη συμπεριφορά της συντρόφου του, και οργάνωσε το έγκλημα.

Κατα την απολογία του ο δράστης ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν το θύμα τον παρενοχλούσε λεκτικά και του απέδιδε ευθύνη για την απόλυσή του από την εταιρία μαρμάρων στην οποία δούλευαν απο κοινού.

Κρατούνται συνολικά τέσσερα άτομα μεταξυ των οποίων η σύζυγός του 25χρονου και οι γονείς του, για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο δράστης έστησε ενέδρα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (16/09-06.00) στον 52χρονο, ενώ κατευθυνόταν απο το σπίτι του στη Χρυσούπολη Καβάλας προς το εργοστάσιο μαρμάρων του και το θύμα δέχθηκε τα φονικά πυρά με εννιάβολα φυσίγγια για αργιογούρουνο με συνέπεια να καταλήξει νεκρός.

Ο ιατροδικαστής εντόπισε στο θύμα επτά θανατηφόρα τραύματα. Οπως παρέθεσε ο δράστης περίμενε κρυμμένος σε χωράφι δίπλα από το εργοστάσιο το θύμα, μόλις τον είδε αιμόφυρτο, εγκατέλειψε το σημείο μεσα απο τα από χωράφια με καλαμπόκια.

Με τη ποινική δικογραφία σε βάρος του ο 25χρονος οδηγείται στον Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη