Η οικογένεια των 251 δις


Ο Έλον Μασκ μπορεί να έχει το λεγόμενο «άγγιγμα του Μίδα», αλλά δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς του που ξεκίνησε εταιρείες, συγκέντρωσε πλούτο και κέρδισε ευρεία αναγνώριση.

Διαβάζοντας παρακάτω αντιλαμβάνεται κανείς ότι η αγάπη για επιχειρηματικότητα και η έφεση στα κέρδη είναι ριζωμένη στην οικογένεια του Έλον Μασκ από γενιά σε γενιά. Σύμφωνα με το CNBC, ο επιχειρηματίας, σχεδιαστής και μηχανικός Έλον και Κίμπαλ δούλευαν με τα ξαδέρφια τους σε πολλές μικρές επιχειρήσεις από παιδιά.

Έκτοτε, οι συγγενείς τους Ρας, Πίτερ και Λίντον Ράιβ ακολούθησαν τα βήματα του Έλον και καθιερώθηκαν ως εύποροι τεχνολόγοι και επιχειρηματίες.

Δείτε παρακάτω την καθαρή περιουσία των μελών της οικογένειας του Έλον Μασκ.

6) Τζαστίν Μασκ – 3 εκατ. δολάρια
Η Καναδή συγγραφέας Τζάστιν Μασκ έχει καθαρή περιουσία 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η πρώην σύζυγος του Έλον. Κερδίζει ουσιαστικά τα προς το ζην μέσω των δημοσιευμένων έργων της και των παρουσιάσεων στο TED x. Τα έργα της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν τις σειρές Blood Angel και Lord of Bones. Της απονεμήθηκε το 10% της μετοχής της Tesla για τις συγγραφικές της προσπάθειες. Ακόμα, ο Έλον πρόσφερε στην Τζάστιν πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 80.000 δολάρια τον μήνα ως διατροφή για το παιδί τους για τα επόμενα 17 χρόνια καθώς και ένα roadster Tesla με αντάλλαγμα για το διαζύγιό τους το 2008.


5) Λίντον Ράιβ – 5 εκατ. δολάρια
Ο Λίντον Ράιβ είναι Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας και ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της SolarCity από την ίδρυσή της το 2002 έως το 2016. Η SolarCity προσφέρει φωτοβολταϊκά πάνελ και υπηρεσίες συντήρησης. Μαζί με τον αδερφό του Πίτερ, ο Ράιβ κυκλοφόρησε το SolarCity το 2006. Οι μητέρες του Ράιβ και του Έλον Μασκ είναι πρώτα ξαδέρφια. Ήταν στο τιμόνι της εταιρείας μέχρι το 2016, όταν η Tesla την αγόρασε για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και μετά παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Λίντον έχει καθαρή περιουσία 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

4) Μάγιε Μασκ- 20 εκατ. δολάρια
Το Καναδό-Νοτιοαφρικανό μοντέλο και διατροφολόγος, φέρεται να έχει περιουσία 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Απρίλιος του 1948 βρήκε την Μάγιε να γεννιέται στο Regina του Saskatchewan του Καναδά. Η μητέρα του Έλον, του Κίμπαλ και της Τόσκα για μισό αιώνα, κοσμεί εξώφυλλα περιοδικών ως μοντέλο.

Το 2019, δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της, "A Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success". 
Είναι επιτυχημένη διαιτολόγος χάρη στην εκπαίδευσή της στο Πανεπιστήμιο του Orange Free State στη Νότια Αφρική και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στη διατροφική επιστήμη.

3) Τόσκα Μασκ – 169.4 εκατ. δολάρια
Η Τόσκα συνίδρυσε το Passionflix το 2017, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα γυναικείο Netflix. Ο ιστότοπος ειδικεύεται σε ρομαντικές κωμωδίες. Σύμφωνα με τους New York Times, το κοινό μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία σε σχεδόν 150 χώρες. Η 48χρονη έχει επίσης μια επιτυχημένη καριέρα ως σκηνοθέτης, έχοντας γυρίσει ταινίες για δίκτυα όπως το Passionflix, το Lifetime και το Hallmark.
Σύμφωνα με την Saving Advice, η περιουσία της Τόσκα το 2018 ήταν 169,4 εκατομμύρια δολάρια.


2) Κίμπαλ Μασκ – 500 εκατ. δολάρια
Ο Κίμπαλ Μασκ είναι ο γιος του Έρολ και της Μάγιε Μασκ και είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Έλον. Είναι σημαντικός μέτοχος της Tesla. Η Zip2, η εταιρεία λογισμικού που ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του το 1995, εξαγοράστηκε από την Compaq για 307 εκατομμύρια δολάρια το 1999. Είναι Νοτιοαφρικανός εστιάτορας, σεφ και επιχειρηματίας με καθαρή περιουσία 500 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κίμπαλ είναι ο περήφανος ιδιοκτήτης του The Kitchen Restaurant Group, το οποίο διαθέτει εγκαταστάσεις στις πολιτείες του Κολοράντο, του Σικάγο, του Μέμφις, του Κλίβελαντ και της Ινδιανάπολης.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου προήδρευσε και συνίδρυσε, Big Green, είναι υπεύθυνος για την κατασκευή εκατοντάδων υπαίθριων αιθουσών διδασκαλίας (γνωστές και ως κήποι εκμάθησης) σε σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Κίμπαλ Μασκ είναι ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Square Roots, μιας οργάνωσης που καλλιεργεί αστικούς χώρους.


1) Έλον Μασκ – 250.5 δισ. δολάρια
Ο Έλον Μασκ είναι γνωστός για την ίδρυση ορισμένων εκ των πιο σύγχρονων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν την Tesla, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα και της SpaceX. Η ιδιοκτησία του 16% του Μασκ στην Tesla ανερχόταν σε 144 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2022, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αφού πούλησε το PayPal νωρίς στην καριέρα του, επένδυσε τα χρήματα με σύνεση και έκτοτε έχει συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερο πλούτο. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η περιουσία του έχει αυξηθεί εκπληκτικά από 27,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2020 στην τρέχουσα εκτίμηση των 250,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τότε, ο Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, χάρη στη δεκαπλάσια αύξηση της αξίας των μετοχών της Tesla.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη