Θλίψη στην Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του Νίκου Βολωνάκη


Πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης 8/9, σε ηλικία 74 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης, ενα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΡΤ3.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 15.30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωσή της για τον Νίκο Βολωνάκη:

Ο Νίκος Βολωνάκης υπήρξε άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού, ευπατρίδης, καινοτόμος και προσωπικός φίλος της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Όλοι όσοι δουλέψαμε με τον Νίκο Βολωνάκη, είμαστε σήμερα φτωχότεροι. Ο πολιτισμός που πρέσβευε ακτινοβολούσε και στην συμπεριφορά του.

Ο Νίκος Βολωνάκης υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, με αντικείμενο τη δημοσιογραφία.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

Η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης.

Το δημοσιογραφικό έργο του Νίκου Βολωνάκη υπήρξε πάντοτε συνδεδεμένο με τη μεγάλη ευαισθησία, την καλλιέργεια και την ευγένεια που χαρακτήριζαν τον ίδιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη