Καταγγελίες για τηλεπαιχνίδι που δεν πληρώνει παίκτες που κέρδισαν


Έντονο παρασκήνιο με πολλές καταγγελίες για το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» που πρόβαλε τις δύο προηγούμενες σεζόν η ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή.

Αν και το τηλεπαιχνίδι ήταν να ενταχθεί και στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν της ΕΡΤ, η επιστροφή του στο τηλεοπτικό τοπίο έχει καθυστερήσει, αφού έχουν συμβεί πολλά που κινδύνευσαν να βάλουν τη δημόσια τηλεόραση στο «μάτι του κυκλώνα».

Πριν από μερικούς μήνες, στις αρχές του καλοκαιριού, παίκτες υποστήριζαν ότι έχουν λάβει μέρος στο «Δες και Βρες», έχουν κερδίσει κάποια χρήματα κι ενώ έχει παρέλθει η συμφωνηθείσα χρονική περίοδος δεν τα έχουν εισπράξει. 

Η ΕΡΤ τηρούσε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της, καταβάλλοντας τα χρήματα που είχε συμφωνήσει στην εταιρεία παραγωγής, στο χρόνο που είχαν συμφωνήσει. Το ρεπορτάζ μάλιστα αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες στην ΕΡΤ ήταν περισσότερες, ενώ εκτός από τις υποχρεώσεις σε παίκτες δεν είχαν καλυφθεί και οι οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζομένους που αναγκάστηκαν να στραφούν στη δημόσια τηλεόραση για να λάβουν τις αμοιβές τους.

Στις αρχές του Αυγούστου η ΕΡΤ απέστειλε εξώδικο στην παραγωγή της εκπομπής ζητώντας να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, αφού η δημόσια τηλεόραση έως τότε είχε καταβάλλει τα συμφωνηθέντα ποσά.

Στο τέλος Αυγούστου και μετά τις πιέσεις από την ΕΡΤ, υπήρξε… ρήξη, αλλά μετά συμφωνίας, αφού από αυτή η δημόσια τηλεόραση απέκτησε τα δικαιώματα προβολής του «Δες και Βρες». Από την άλλη μεριά, μη έχοντας καταβάλλει σημαντικό μέρος των οφειλών της, αφού δεν είχε παρέλθει η συμφωνηθείσα χρονική περίοδος, αποφάσισε να «δεσμεύσει» τα χρήματα αυτά και να τα δώσει σε εργαζόμενους, αλλά και παίκτες που τα δικαιούνται μετά τη συμμετοχή τους στο τηλεπαιχνίδι.

Το επόμενο διάστημα θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις συντελεστών, αλλά και παικτών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να επιστρέψει στη συχνότητα της ΕΡΤ1 ο Νίκος Κουρής για να συνεχίσει να παρουσιάζει το «Δες και Βρες». 
Προς το παρόν υπάρχουν γυρισμένα 20 περίπου επεισόδια, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλειστεί συμφωνία με την ομάδα που θα αναλάβει την παραγωγή της, χωρίς να χρειάζεται να… επέμβει ξανά η ΕΡΤ για να βρει λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη