Θεσσαλονίκη : Ραγδαίες εξελίξεις στην αναζήτηση του αγνοούμενου ταξιτζή


«Ανθρωποκυνηγητό» έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 32χρονου οδηγού ταξί από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνεργάτη του, εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες με το επαγγελματικό όχημα που οδηγούσε και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.
Oι έμπειροι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να ρίξουν «φως» στην πρωτοφανή και συνάμα ιδιαίτερη υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά όσα αναφέρει ο ιδιοκτήτης του ταξί που το νοίκιαζε στον 32χρονο και προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πράγματι ο οδηγός εξαφανίστηκε στις 16 Οκτωβρίου ή αν συντρέχουν διαφορετικοί λόγοι που δεν επικοινωνεί με τον συνεργάτη του και τους ανθρώπους από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, κανένας άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον του οδηγού δεν έχει δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά καθώς έρχεται σε αντίφαση με όσα αναφέρει τόσο ο συνεργάτης του, όσο και πολλοί συνάδελφοί του σχετικά με την εξαφάνιση.

Τα σενάρια που εξετάζονται και η αναζήτηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του
Αυτό που αναμένεται να διαπιστωθεί μέσα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, είναι αν έχει συμβεί κάτι στην υγεία του 32χρονου και έχει εξαφανιστεί από το επαγγελματικό του περιβάλλον ή αν αποφάσισε να γίνει «καπνός» με το ταξί το οποίο είχε επινοικιάσει και οδηγούσε από τον περασμένο Ιούλιο. Παράλληλα, ύστερα από την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο ιδιοκτήτης για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, ο 32χρονος αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 32χρονος φέρεται να είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές και, μάλιστα, να αναγνωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε επικοινωνία που υπήρξε από την ΕΛ.ΑΣ. με πρόσωπο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του οδηγού, δεν εκφράστηκε η ανησυχία μήπως του έχει συμβεί κάτι κακό και δεν θέλησαν να δηλώσουν την εξαφάνισή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν ο ιδιοκτήτης του ταξί απευθύνει δημόσια έκκληση για τον εντοπισμό του συνεργάτη του και του οχήματος, είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του στους συναδέλφους του – επαγγελματίες οδηγούς, με αποτέλεσμα να σημάνει «συναγερμός» στον κλάδο και να ξεκινήσουν άτυπες έρευνες για τον εντοπισμό του ταξί μάρκας Peugeot 301, μοντέλο 2017, με αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΕ 4749, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του ταξί
Ο ιδιοκτήτης του ταξί, Άνθιμος Σαχπάζης, ο οδηγός που νοίκιαζε το επαγγελματικό όχημα εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος και να έχει απενεργοποιημένο το κινητό του, ενώ κανένας από το οικογενειακό του περιβάλλον δεν εμφανίστηκε για να ενημερώσει που βρίσκεται ο 32χρονος οδηγός. «Η μόνη πληροφορία που έφτασε σε εμάς είναι ότι εθεάθη ένα ίδιο ταξί στην Μεσσηνία, πριν από περίπου τρεις ημέρες, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν έφερε τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας», αναφέρει.

«Το κινητό του είναι απενεργοποιημένο από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Επίσης, από τότε αγνοείται και το ταξί που οδηγούσε. Το μυαλό μας πηγαίνει σε όλα τα σενάρια, καθώς το επάγγελμά μας έχει να κάνει με πολύ κόσμο. Περιμέναμε για μία εβδομάδα μήπως εμφανιστεί και αναγκάστηκα να πάω τη Δευτέρα στην αστυνομία», τονίζει ο κ. Σαχμπάζης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η συνεργασία του με τον οδηγό που αγνοείται, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν έκανε το ταξί επινοικίαση. «Το αυτοκίνητο έχει πράσινη κάρτα και έχει όλα τα νόμιμα στοιχεία, ως εκ τούτου μπορεί να έχει φύγει και από την χώρα», προσθέτει, σημειώνοντας ότι «αυτό που ευχόμαστε είναι να μην έχει συμβεί κάτι κακό στον οδηγό και να είναι καλά ο άνθρωπος. Μακάρι να βρεθεί ο οδηγός και το αυτοκίνητο και να είναι όλα καλά, όμως μέχρι τότε «παίζουν» όλα τα σενάρια, όπως και να έχει καταλήξει ήδη το αυτοκίνητο για ανταλλακτικά», είπε.

«Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα. Είναι απίστευτο ότι αγνοείται το όχημα και ο οδηγός μαζί, δεν έχει ξανά γίνει κάτι παρόμοιο στη δουλειά μας. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας, δεν μου είχε αναφέρει τίποτα και η σχέση μας ήταν πολύ καλή σαν συνεργάτες», υπογράμμισε ο κ. Σαχμπάζης.

Μήνυση για υπεξαίρεση
Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία καθώς, μεταξύ άλλων, φοβάται μήπως το όχημα εμπλακεί σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια. Όπως εξήγησε η Ανθή Γκιουρτζίδου, πληρεξούσια δικηγόρος του ιδιοκτήτη, η μήνυση κατατέθηκε εναντίον του 32χρονου οδηγού και αφορά το έγκλημα της υπεξαίρεσης.

«Πέρα από την πληροφορία ότι το ταξί εθεάθη στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία, δεν έχουμε κάποιες άλλες πληροφορίες. Η μήνυση έγινε για λόγους προφύλαξης του εντολέα μου, καθώς, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να αναμειχθεί σε οτιδήποτε παραβατικό μπορεί να κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αν είναι καλά στην υγεία του, καθώς εκφράζουμε την ανησυχία μας όσον αφορά τη ζωή του», τόνισε η κα. Γκιουρτζίδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη