Πλημμύρες από το πρωί : Ενας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη


Τραγωδία στο Ηράκλειο, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του, λόγω της κακοκαιρίας.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλα δύο άτομα που αναζητούνται.


Ποτάμια οι δρόμοι στην Αγία Πελαγία, καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια
Σε ποτάμι έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Πελαγίας, έξω από το Ηράκλειο, το πρωί του Σαββάτου, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει σημεία της Κρήτης.
Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στο χωριό, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με δυσκολία. Μάλιστα, έχει αρχίσει ήδη η απομάκρυνση κάποιων οχημάτων ενώ μεγάλες ποσότητες νερού έχουν μπει και σε καταστήματα και σπίτια (υπόγεια και ισόγεια), προκαλώντας σημαντικές καταστροφές.

Το παραλιακό μέτωπο έχει καλυφθεί από νερό και λάσπες που τρέχουν ορμητικά προς τη θάλασσα. 

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, πάνω στον ΒΟΑΚ εξαιτίας του νερού που είχε καλύψει το οδόστρωμα, προκαλώντας και ολισθηρότητα!

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τις επόμενες ώρες και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο
Από τις 10 το πρωί, βρέχει στο Ηράκλειο ενώ στα Χανιά, ενώ στις δυτικές περιοχές του νησιού έβρεχε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και αυτή την ώρα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο γίνονται κλήσεις για στύλους της ΔΕΗ που βγάζουν σπίθες λόγω βραχυκυκλώματος και γίνονται διακοπές ρεύματος, ενώ σε όλη την Κρήτη η υπηρεσία κλήθηκε σε 6 περιστατικά για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και καταστήματα.

Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, ενώ προβλήματα στις μετακινήσεις αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεάρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στις Στέρνες του Δήμου Κισάμου στα Χανιά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη