Η τέταρτη γυναίκα που αποχωρεί από το κόμμα Βαρουφάκη


Αποχώρησε από το ΜέΡα25 η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα.

Ηταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια ευρωβουλεύτρια στις ευρωεκλογές του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στη Β' Πειραιώς.

Από τις αρχές του 2022 έχει υπάρξει ντόμινο αποχωρήσεων. Το νεαρό κοινοβουλευτικά κόμμα της Αριστεράς, με επικεφαλής το Γιάνη Βαρουφάκη, έχει «κατηγορηθεί« από το γυναικείο στελεχιακό δυναμικό του για φαινόμενα «νεποτισμού», «φίμωσης», όπως και «καταπάτησης των δημοκρατικών διαδικασιών».

Η αποχώρηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου και της Μαρίας Μποτονάκη
Το τελευταίο επεισόδιο πριν την Μπακαδήμα σημειώθηκε πριν λίγους μήνες – ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας- όταν η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Αγγελική Αδαμοπούλου, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να εγκαταλείψει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, απευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Η κ. Αδαμοπούλου, νομικός στο επάγγελμα, η οποία είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής το 2019 στην Α’ Αθηνών με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, είχε στείλει επιστολή ανεξαρτητοποίησης με αποδέκτη τον κ. Τασούλα και χωρίς προηγουμένως να έχει προετοιμάσει, κατά πληροφορίες, σχετικά τους συναδέλφους της στο κόμμα.

Τότε, δεν έχει μεσολαβήσει ούτε μήνας από τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε αποχώρησε με αιχμές από το κόμμα και η Αναπληρωματική Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Μαρία Μποτονάκη, η οποία θα έπαιρνε την έδρα της κ. Αδαμοπούλου, αν η τελευταία παραιτούνταν.

Την πρόλαβε, ωστόσο, η κ. Μποτονάκη, επιλέγοντας την ηχηρή έξοδό της από το κόμμα, με μια δήλωση με τίτλο: «Ο meta-θάνατος της αμεσοδημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη