Νοσοκόμα σκότωσε 7 νεογέννητα βρέφη

Μια Βρετανίδα νοσοκόμα δικάζεται σε σχέση με το θάνατο επτά μωρών, ενώ κατηγορείται πως προσπάθησε να σκοτώσει άλλα δέκα.
Τη Δευτέρα, η Λούσι Λέτμπι, 32 ετών, εμφανίστηκε στο Δικαστήριο του Μάντσεστερ στη βορειοδυτική Αγγλία και δήλωσε αθώα για τη δολοφονία πέντε αγοριών και δύο κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Δήλωσε επίσης αθώα σε άλλες 10 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, ενώ φρόντιζε βρέφη στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου, μετέδωσε το BBC.

Μιλώντας εκ μέρους της εισαγγελίας, ο δικηγόρος Νικ Τζόνσον δήλωσε ότι οι θάνατοι παιδιών στη νεογνική μονάδα του νοσοκομείου ήταν στατιστικά ίδιοι με άλλες μονάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από τον Ιανουάριο του 2015, ανέφερε ο Independent.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό άλλαξε δραστικά τους επόμενους 18 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων το νοσοκομείο διαπίστωσε μια «σημαντική αύξηση στον αριθμό των μωρών που πέθαιναν και στον αριθμό των σοβαρών καταστροφικών καταρρεύσεων», αναφέρει ο Independent.
«Είναι ένα νοσοκομείο όπως τόσα άλλα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε αντίθεση με άλλα νοσοκομεία και άλλες μονάδες νεογνών, μέσα στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο Countess of Chester Hospital δούλευε μια δηλητηριάστρια», πρόσθεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μετά από έρευνα σχετικά με την ξαφνική αύξηση θανάτων και σοβαρών ιατρικών επιπλοκών, ο Τζόνσον δήλωσε ότι οι νοσοκομειακές αρχές ανακάλυψαν ότι η παρουσία της Λέτμπι ήταν «κοινός παρονομαστής». Ισχυρίστηκε επίσης ότι το μοτίβο συνεχίστηκε όταν η 32χρονη μετακινήθηκε σε διαφορετικές ώρες εργασίας, σημειώνει ο Independent.
Συνέχισε προσθέτοντας ότι η Λέτμπι δηλητηρίαζε τα μωρά με ινσουλίνη και ανέφερε την περίπτωση δύο αγοριών που γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 και την άνοιξη του 2016, ανέφεραν οι Times.

«Οι καταρρεύσεις και των 17 παιδιών δεν ήταν "φυσικές τραγωδίες"», συνέχισε ο Τζόνσον. «Ήταν όλα έργο της γυναίκας στο εδώλιο, η οποία ήταν μια συνεχής, μοχθηρή παρουσία όταν τα πράγματα πήραν κακή τροπή για τα 17 αυτά παιδιά».

Η Λέτμπι συνελήφθη για πρώτη φορά ως ύποπτη για τη διάπραξη των εγκλημάτων το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Cheshire.
Στη συνέχεια, της επιβλήθηκε εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη εκ νέου «ως ύποπτη για φόνο σε σχέση με το θάνατο 8 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας 6 μωρών», καθώς και «την απόπειρα δολοφονίας τριών επιπλέον μωρών», προσθέτει η αστυνομία.

Η δίκη της 32χρονης μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, ανέφερε το BBC.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη