«Εξερεύνησα την ερωτική ζωή με αγόρια και με κορίτσια»


«Εξερεύνησα την ερωτική ζωή μέσα από την επαφή με αγόρια και με κορίτσια»
Ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ανοιχτά για τον τρόπο που έχει εξερευνήσει και έχει αποδεχτεί τη σeξουαλικότητά του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο ηθοποιός εξομολογήθηκε και την εξάρτησή του από τις ουσίες και τον τρόπο που αυτές επηρέασαν την επαγγελματική του ζωή.

«Θυμάμαι όταν έπαιζα τη «Λυσσασμένη γάτα» ήταν η εποχή που έκανα χρήση ουσιών και ο ήρωας που υποδυόμουν ήταν τελείως κατεστραμμένος, παραιτημένος από τη ζωή. 
Ημουν κι εγώ όμως τότε έτσι και μου άρεσε που είχα μπει στον ψυχισμό του ρόλου» είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

«Ήταν μια πενταετία η οποία πέρασε «έτσι», σαν αέρας. Δεν μου λείπει τίποτα από εκείνη την πενταετία. Μ’ ενδιέφερε να φύγω από εκείνη την κατάσταση και να μπω ξανά σε μια «κανονικότητα». Έπρεπε πρώτα να φάω τα μούτρα μου. Η πιο σκληρή μάχη που έχω δώσει στη ζωή μου ήταν να επιστρέψω στην κανονικότητα. Να μην έχω εξαρτήσεις και αυτή η μάχη ήταν κυρίως ψυχολογική. Να μάθω να υπάρχω χωρίς αυτές» συνέχισε.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να απαλλαγεί από τη χρήση ουσιών και μιλώντας για το αν και κατά πόσο τον βοήθησε η ψυχοθεραπεία τόνισε: 
«Οχι, γιατί άρχισα τις συνεδρίες αφού σταμάτησα τη χρήση. Βρήκα τη δύναμη και είπα στοπ. Με πολλές προσπάθειες και πισωγυρίσματα. Αλλά ήμουν αποφασισμένος να σταματήσω, γιατί δεν μου άρεσε η τροπή που είχε πάρει η ζωή μου».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Ορέστης Τζιόβας αναφέρθηκε ανοιχτά στη σeξουαλικότητά του και τόνισε πως έχει εξερευνήσει την ερωτική επαφή τόσο μέσα από τα αγόρια, όσο και μέσα από τα κορίτσια: 
«Ενιωσα την επιθυμία να εξερευνήσω τη ζωή, μέσα από την ερωτική επαφή και με αγόρια και με κορίτσια. Ο ερωτισμός μου φυσικά δεν συνδέεται με τις ουσίες. Από την άλλη, η αναζήτηση είχε ένα τεράστιο κέρδος στη δουλειά μου – τη συλλογή εμπειριών»

«Με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τον άνθρωπο. Με γοητεύει να μαθαίνω πώς μπορεί να αισθανθεί κάποιος άλλος. Δεν ερωτεύτηκα όμως ποτέ ένα αγόρι. Εδώ θέλω να διαχωρίσω τον έρωτα από το σeξ. Θεωρούσα πάντα ότι τα αντρικά κολλητιλίκια είχαν κάτι ερωτικό μέσα τους που δεν είναι καθόλου σeξουαλικό. Εχουν τη διεκδίκηση της προσοχής, της φροντίδας, του νοιαξίματος μέσα από ένα φίλτρο πολύ macho. "Τι έπαθες, ρε μαλάκα, τι σου συμβαίνει;". Αλλά στην ουσία αυτό που ρωτάς είναι "πληγώθηκες;", "δεν είσαι καλά;"» είπε στη συνέχεια.


Σχολιάζοντας το αν έχει λάβει μεγαλύτερη τρυφερότητα από άντρες ή γυναίκες, ο ίδιος σημείωσε ότι και τα δύο φύλα υπήρξαν εξίσου σημαντικά στη ζωή του και πως έχει λάβει από αμφότερα τα φύλα μεγάλη αγάπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη