"Όσοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ"


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας για το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να προκαταλαμβάνει την απόφαση για επιστροφή ή μη των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ωστόσο ανέφερε ότι προσωπική του θέση είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 είπε πως σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επαναξιολογούμε ανά τακτά διαστήματα τα δεδομένα της πανδημίας και λαμβάνουμε αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Πρόσθεσε πως το θέμα θα επανεξεταστεί εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση είτε για επιστροφή είτε για μη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Εχουν ήδη ενταχθεί 3.300 γιατροί στον Προσωπικό Γιατρό
Για τον Προσωπικό Γιατρό είπε ότι 3.300 γιατροί έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα από την 1η Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 4.400.000 εγγραφές πολιτών.

Για τα προβλήματα στην Αττική ανέφερε ότι παραμένουν γιατί ακόμα δεν υπάρχει η πληθώρα των ιδιωτών γιατρών που χρειάζεται για να καλυφθεί η περιοχή.


Δήλωσε πάντως ότι σήμερα εντάσσονται και άλλοι γιατροί στο σύστημα, γίνονται συμβάσεις και υπάρχει συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους, μέχρι τέλος του έτους να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που έχουν, να βρεθεί τρόπος να είναι προσωπικοί γιατροί και άτομα που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο σύστημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη