Θεσσαλονίκη : Πως έπεσε από το παράθυρο, ο φοιτητής στο ΑΠΘ


«Όταν έπεσε από το παράθυρο ο συμφοιτητής μας είχε τις αισθήσεις του και μας έλεγε "καλέστε ασθενοφόρο". Αντιλήφθηκε ότι έπεσε στο κενό», λένε φοιτητές της Νομικής Σχολής περιγράφοντας το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον 19χρονο που βρέθηκε στο κενό από το παράθυρο τρίτου ορόφου της σχολής του, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως περιγράφουν, εκείνη την στιγμή μόλις είχε ξεκινήσει το μάθημα «Ενοχικού Δικαίου» και ο άτυχος 19χρονος που τραυματίστηκε καθόταν στο περβάζι του παραθύρου, αφού δεν υπήρχε ελεύθερη θέση. Κάποια στιγμή πήγε να στηρίξει την πλάτη του, χωρίς δυστυχώς να αντιληφθεί πως το παράθυρο πίσω του ήταν ανοιχτό και έτσι βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος. Για καλή του τύχη, εκείνη την ώρα φορούσε το σακίδιο πλάτης του και, επιπλέον, χτύπησε πρώτα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και ύστερα προσγειώθηκε στο έδαφος.

Ο 19χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κατάγματα αλλά σε σταθερή κατάσταση, στη Δ’ Χειρουργική Κλινική στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι λόγω του δυσάρεστου γεγονότος, στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ δεν πραγματοποιούνται μαθήματα σήμερα.

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ
«Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες φοιτητής του δεύτερου έτους της Νομικής Σχολής έπεσε από παράθυρο του δεύτερου ορόφου (πίσω πλευρά του κτιρίου) της Σχολής κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ ακολούθησε το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία, με βάση τις ιατρικές εξετάσεις που ολοκληρώνονται.

Στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε με τη μητέρα του φοιτητή, στην οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και τη διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα διαθέσει κάθε είδους υποστήριξη για την πλήρη αποθεραπεία του φοιτητή.

Συνεχή παρουσία δίπλα στον φοιτητή στο Νοσοκομείο έχουν τόσο ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, όσο και η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δέσποινα Κλαβανίδου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη