Στο σφυρί η ακίνητη περιουσία του Πέτρου Φιλιππίδη


Στο σφυρί και το εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη στο Σοφικό Κορινθίας
Εχασε τα σπίτια σε Ψυχικό και Κέρκυρα

Εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες, ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται να ξεπεράσει και τον σκόπελο των οικονομικών προβλημάτων και των ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.
Συνεχίζεται ο πονοκέφαλος των πλειστηριασμών για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, όπου ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο απόπειρών βιασμού. Εκτός, όμως, από τις δικαστικές περιπέτειες, ο κ. Φιλιππίδης καλείται να ξεπεράσει και τον σκόπελο των οικονομικών προβλημάτων και των ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Αυτές οι οφειλές έχουν οδηγήσει τον τελευταίο χρόνο στον κατώφλι των πλειστηριασμών ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία.

Οι κατοικίες σε Ψυχικό και Κέρκυρα
Θυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες στο στόχαστρο είχε βρεθεί μια μεζονέτα στο Ψυχικό, η οποία ανήκε στο ζεύγος Φιλιππίδη-Νίνου, η οποία μετά από δύο αναστολές και διόρθωση προς τα πάνω της τιμής πρώτης προσφοράς, πέρασε σε νέους ιδιοκτήτες σε μια συμφωνία που έγινε εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επιπλέον, πριν από μερικές μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου, άλλαξε χέρια μια μονοκατοικία στον οικισμό Λιαπάδες στην Κέρκυρα, η οποία μέχρι πρότινος υπήρξε κάτω από την ιδιοκτησία του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του Ελπίδας Νίνου. Να σημειωθεί ότι η τιμή στην οποία κατακυρώθηκε στο νέο ιδιοκτήτη έκλεισε στις 61.100 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός του Δεκεμβρίου
Αυτή τη φορά την επανεμφάνισή της στην πλατφόρμα έκανε η εξοχική κατοικία που διατηρεί ο γνωστός ηθοποιός στο Σοφικό Κορινθίας, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο η διαδικασία τέθηκε προσωρινά σε αναστολή. Περίπου ένα χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου, έχει δρομολογηθεί εκ νέου να γίνει προσπάθεια για την εκποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια κίνηση για την αποτροπή του πλειστηριασμού, τον οποίο επισπεύδει η Intrum Hellas.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα οικόπεδο, συνολικής έκτασης 1.242 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Αμμόνι της δημοτικής κοινότητας Σοφικού του δήμου Κορινθίων εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος. Το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο είναι άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, προήλθε από μεγαλύτερη έκταση 3.222,580 στρεμμάτων μετά από κατάτμηση της σε οικόπεδα ενώ αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Ελπίδα Νίνου πριν ακριβώς 22 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου 2000.


Η διώροφη κατοικία με την εξαιρετική θέα
Στο εν λόγω οικόπεδο έχει ανεγερθεί μια διώροφη οικοδομή με υπόγειο, η οποία αποτελείται από υπόγειο με αποθηκευτικός χώρος, επιφάνειας 30 τ.μ., από ημιυπόγειο, που έχει διαμορφωθεί σε αυτόνομο ξενώνα και πέρα από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας έχει ανεξάρτητη κύρια είσοδο από την νοτιοδυτική πλευρά της κατοικίας και περιλαμβάνει ένα χώρο καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο, στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχει κουζίνα με συνεχόμενο λουτρό και εξώστη προς την πρόσοψη, από ισόγειο με το χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, εσωτερική σκάλα προς την σοφίτα, ενιαίο χώρο καθιστικού, χώρο σαλονιού, ανεξάρτητο χώρο με δύο υπνοδωμάτια και λουτρό και εσωτερική σκάλα προς το ημιυπόγειο καθώς και από σοφίτα, που έχει διαμορφωθεί σε κουζίνα με ανοικτό εξώστη από όπου φαίνεται το καθιστικό, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεξάρτητο λουτρό.

Η συνολική επιφάνεια της κατοικίας είναι 181,12 τ.μ. ενώ διαθέτει εξαιρετική θέα στον όρμο του Μικρού Αμονιού καθώς το οικόπεδο βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση και σε μικρή απόσταση από την ομώνυμη παραλία.

Οι εργασίες ανακαίνισης και οι βανδαλισμοί
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, με βάση παλαιότερη εξωτερική αυτοψία, η κατοικία βρισκόταν στο τελικό στάδιο της πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και για τη τελική διαμόρφωση των εξωτερικών όψεων της οικοδομής.

Επιπλέον, δεν υπήρχε πρόσβαση πλησίον του ακινήτου γιατί όπως διαπιστώθηκε οι εν εξελίξει εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό χρόνο και δεν υπήρχε βατή διαμορφωμένη είσοδος στο οικόπεδο. Εντός του περιβάλλοντος χώρου εντοπίστηκε πισίνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ διαπιστώθηκε ότι πιθανότητα έχουν γίνει βανδαλισμοί στην οικία καθώς έλειπαν αρκετά εξωτερικά κουφώματα και είχαν κλειστεί τα ανοίγματα με πρόχειρη κατασκευή από ξύλα. Πρόκειται για μια οικοδομή συμβατικής κατασκευής με φέρον οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος, τοιχοπληρώσεις από οπτόπλινθους και επιχρίσματα από ασβεστοτσιμεντοκονίαμα. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι λόγω της σημαντικής κλίσης του οικοπέδου, υπάρχουν διαμορφωμένα πλακοστρωμένα επίπεδα (βαθμίδες) και πεζούλες που επικοινωνούν μέσω διαδοχικών μικρών και μεγαλύτερων κλιμάκων.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου, του Ελπίδας Νίνου, οι οποίοι κατέχουν ο καθένας το 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 176.000 ευρώ. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα βάρη που φέρει το συγκεκριμένο ακίνητο, υπάρχει προσημείωση υποθήκης από το 2009 υπέρ της Millenium Bank για ποσό της τάξεως των 240.000 ευρώ.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη