Θεσσαλονίκη : Γυρίσματα για δύο νέες ταινίες του Hollywood


Θεσσαλονίκη : Γυρίσματα για δύο νέες ταινίες του Hollywood 

Δύο νέες ταινίες του Hollywood γυρίζονται στην Κεντρική Μακεδονία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες επαγγελματίες σε διάφορες ειδικότητες της κινηματογραφικής παραγωγής. Πρόκειται για τις ταινίες «Red Sonja», επιστημονικής φαντασίας και δράσης, remake του ομώνυμου κόμικ και της ταινίας του 1985 και το «Dirty Angels», που θα ξεκινήσει γυρίσματα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Για το «Red Sonja» τα γυρίσματα έγιναν πριν από δύο εβδομάδες στα στούντιο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι το post production, δηλαδή η διαδικασία παραγωγής της ταινίας μετά από τα γυρίσματα, που απαιτεί υψηλών προδιαγραφών ειδικά εφέ, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώνοντας τις παραγωγές αυτές ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αμερικανός Παραγωγός του Hollywood Robert Van Norden, γνωστοποίησαν ότι για την Red Sonja, το post production και τα ειδικά εφέ θα στοιχίσουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανέφεραν ότι σε αυτήν θα απασχοληθούν εκατό Έλληνες επαγγελματίες και θα αξιοποιηθούν τοπικές εταιρίες και επαγγελματίες της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά την ταινία Dirty Angels, πρόκειται για μια ταινία δράσης με πρωταγωνίστρια την Eva Green και σκηνοθέτη τον Martin Campbell, που έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και δύο ταινίες James Bond. Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τα γυρίσματα θα γίνουν εκτός από τα στούντιο στη Θέρμη και στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σημεία που θα επιλεγούν.

«Η ταινία αυτή έχει ένα κόστος της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν εδώ στην περιοχή μας. Μιλάμε για τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας για την ταινία αυτή, Ελλήνων ανθρώπων ικανών νέων που πλέον ενώ τόσα χρόνια δεν είχαν που να εργαστούν με βάση τις σπουδές τους, βρίσκουν τρόπο και απορροφώνται μέσα από αυτήν την κινητικότητα. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν τρεις μήνες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η ταινία θα ολοκληρωθεί στο Μαρόκο και στο post production η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την ταινία» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Van Norden χαρακτήρισε την ταινία Red Sonja ως το μεγαλύτερο, ίσως, εγχείρημα post production που έχει γίνει στην Ελλάδα, με εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και επαγγελματίες που θα απασχοληθούν στην Ελλάδα σε όλες τις επιμέρους ειδικότητες της παραγωγής, είτε για τα ειδικά εφέ, είτε για τον ήχο, τη διόρθωση του χρώματος και το μοντάζ. Για την ταινία Dirty Angels ανέφερε ότι πρωταγωνίστριες θα είναι η Eva Green και η Maria Bakalova οι οποίες επίσης είναι γνωστές και υπάρχει ένα σύνολο γυναικείου καστ και ακολουθεί την ιστορία μιας μονάδας του αμερικανικού στρατού που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Στο ερώτημα αν θα απασχοληθούν Έλληνες ηθοποιοί και άλλοι επαγγελματίες στα γυρίσματα απάντησε ότι σε κάθε τμήμα των ταινιών υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα τμήμα της διαδικασίας στο οποίο να μην συμμετέχουν Έλληνες (κάμερες, ήχος, editorial, post produc-tion, λογιστές, νομική υποστήριξη και άλλες ειδικότητες πίσω από την κάμερα).Μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκαν τέσσερις χολυγουντιανές ταινίες

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε, άλλωστε, ότι μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκαν τέσσερις χολυγουντιανές ταινίες και τόνισε ότι η ταινία The Bricklayer που γυρίστηκε στην Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη για την οποία όλο το post production γίνεται στην περιοχή. Σημείωσε ακόμη ότι όλοι θα εντυπωσιαστούμε από τον εξαιρετικό τρόπο που παρουσιάζεται η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία στην ταινία και ανακοίνωσε ότι η πρώτη της προβολή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη