Ερωτικά βοηθήματα : Ποιοι τα χρησιμοποιούν – Ποιο είναι το πιο δημοφιλέςΈρευνες αποκαλύπτουν ποιοι προτιμούν τα ερωτικά βοηθήματα, σε ποια ηλικιακή ομάδα κάνουν θραύση, ποιο από τα δυο φύλα τα χρησιμοποιεί συχνότερα, αλλά και ποια είναι τα πιο δημοφιλή εξ αυτών, δίνοντας τροφή για σκέψη


Παρόλο που η χρήση ερωτικών παιχνιδιών σε ορισμένες κοινωνίες θεωρείται ταμπού (ευτυχώς πολύ λιγότερο στις δυτικές), οι άνθρωποι που επιλέγουν να εντάξουν τα  βοηθήματα στην ερωτική τους ζωή είναι πολλοί. Η χρήση τους καταδεικνύει την προθυμία τους να δώσουν προτεραιότητα στην ευχαρίστηση και την ερωτική έκφραση. 

Για παράδειγμα, πάνω από το 50% των Αμερικανών κατέχουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι ενηλίκων, όπως δονητές, ομοιώματα, δαχτυλίδια πέους και κολπικές μπάλες. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες, οι δεσμευμένοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι κυρίως οι χρήστες αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να αγοράσουν ερωτικά παιχνίδια, αφού το 57% παραδέχθηκε ότι έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο, ενώ το ποσοστό των ανδρών που επέλεξε να το έχει στην κρεβατοκάμαρά του δεν ξεπέρασε το 44%.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο έκπληξη είναι η ηλικία που απέκτησαν το πρώτο τους  ερωτικό βοήθημα οι χρήστες. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της παραπάνω δημοσκόπησης, το 34% των κατόχων αγόρασε για πρώτη φορά σεξουαλικό παιχνίδι όταν ήταν μεταξύ 21 και 30 ετών, ενώ το 30% δήλωσε ότι απέκτησε το πρώτο του “acessory” μεταξύ 18 και 20 ετών. 
Λίγο πάνω από το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι απέκτησε το πρώτο του σεξουαλικό παιχνίδι όταν ήταν άνω των 40 ετών και το 11% όταν ήταν 31 έως 40 ετών. 
Επιπλέον, σχεδόν το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αγόρασε το πρώτο του  παιχνίδι σε ηλικία κάτω των 18 ετών.

Μια άλλη διαδικτυακή έρευνα 103 ερωτήσεων που δόθηκε σε 1.074 συμμετέχοντες, ηλικίας 18-75 ετών, στις ΗΠΑ, για τις ανάγκες μελέτης, για το περασμένο έτος, διαφώτισε σχετικά με τις επικρατούσες ερωτικές συνήθειες, συμπεριφορές και στάσεις.

 Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 41% των ενηλίκων Αμερικανών έχουν στην κατοχή τους παιχνίδια ή εξοπλισμό.

Το παράδοξο των αποτελεσμάτων ήταν ότι παρότι η ερωτική περιπέτεια αναζητείται από νεαρά άτομα κυρίως, τα ποσοστά των κατόχων παιχνιδιών δεν διέφεραν σχεδόν καθόλου ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες. Δηλαδή, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των νέων ηλικίας 18 και 25 ετών και των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών, το 34% της πρώτης ομάδας και το 35% της δεύτερης είχαν τα χρησιμοποιούσαν,  γεγονός που δίνει τροφή για σκέψη σχετικά με τη ερωτική ζωή των ηλικιωμένων…

Τις περισσότερες πιθανότητες, όμως, να κατέχουν σεξουαλικά παιχνίδια και εξοπλισμό είχαν οι άνθρωποι ενδιάμεσων ηλικιών – όσοι ήταν μεταξύ 45 και 64 ετών. Από τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας, περίπου οι μισοί (48%) κατείχαν τουλάχιστον ένα σεξουαλικό παιχνίδι ή εξοπλισμό.

Η αιτία για τα υψηλότερα ποσοστά κατοχής τους στην ηλικιακή περιοχή 45-64 ετών είναι απλή: 
Οι άνθρωποι άνω των 65 ετών μεγάλωσαν σε μια πιο συντηρητική εποχή που η ερωτική πράξη ήταν ελεύθερη μόνο μετά τον γάμο, ίσως και με την ενοχή ότι δεν ήταν για απόλαυση (ιδίως των γυναικών) αλλά για αναπαραγωγή.

Από την άλλη, οι νεαροί ενήλικες, συνήθως δεν έχουν την οικονομική ευρωστία να επενδύουν σε παιχνίδια αφενός, και αφετέρου γι’ αυτούς το σεξ είναι σχετικά καινούργιο στη ζωή τους, έχουν ακόμα πολλά πεδία ανεξερεύνητα, δεν έχουν δυσλειτουργίες, δεν χρειάζονται προσπάθεια διέγερσης, αφού οι ορμόνες τους “ρέουν” άφθονες.

Άλλο ένα σημείο που ενδεχομένως να εξηγεί τον λόγο που οι νεαροί ενήλικες επιλέγουν λιγότερο συχνά τα ερωτικά παιχνίδια συγκριτικά με τους μεγαλύτερους είναι η χαμηλότερη αυτοπεποίθηση για την εικόνα του σώματός τους, η οποία “δυναμώνει”, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά στις γυναίκες, τα αποτελέσματα μιας άλλης διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε ένα τυχαίο δείγμα 1.600 γυναικών και παρουσιάστηκε παλαιότερα στο συνέδριο Women’s Sεxual Health έδειξαν ότι το 44% χρησιμοποιούσε βοηθήματα ή το είχε κάνει στο παρελθόν. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο παιχνίδι ήταν οι δονητές.

Οι περισσότερες χρήστριες είχαν  συντρόφους και δήλωσαν ότι δεν θεωρούσαν τα παιχνίδια ως υποκατάστατο του συντρόφου τους.

 Το 43% των άγαμων που συζούσαν με αυτόν δήλωσε ότι τα χρησιμοποιούσαν και το 17% ότι τα είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

 Όσο για εκείνες που δεν συζούσαν, το 35% δήλωσε ότι ήταν κάτοχοι  και το 21% ότι τα είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. 
Η συντριπτική πλειονότητα όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δήλωσε ότι οι σύντροφοί τους γνώριζαν και σχεδόν το 65% υποστήριζαν τη χρήση τους.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι τα παιχνίδια προτιμώνται λιγότερο από τις εργένισσες. 
Μόλις το 22% των ανύπαντρων γυναικών απάντησε ότι τα χρησιμοποιεί και το 12% ότι τα είχε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Ανεξάρτητα πάντως από την ηλικία και το φύλο, ανεξάρτητα από την εμπειρία και την εικόνα για το σώμα, κάθε άνθρωπος αξίζει να εξερευνήσει τη σeξουαλικότητά του και να νιώσει την ευχαρίστηση. Τα παιχνίδια είναι απλώς ένα μέσον για να το επιτύχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη