Σε δικη η γυναίκα που πυροβόλησε τον 70χρονο γιατρό σύζυγό της


Μια πρωτόγνωρη κατάσταση χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν οι δικαστές Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου ξεκίνησε η δίκη της 50χρονης εικαστικού Κλοντιάνας Τσέλο, της γυναίκας που πριν από ένα χρόνο, είχε πυροβολήσει τον πατέρα της ανήλικης κόρης της, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι και μάλιστα, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους.
Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου σήμερα άνδρα, γνωστού οφθαλμίατρου των Αθηνών, όπως και για άλλα σοβαρά αδικήματα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο σαν άλλος συνήγορος, ξεσπώντας κυριολεκτικά σε ένα κρεσέντο υποβολής αιτημάτων, τα οποία το ένα μετά το άλλο απορρίπτονταν από το δικαστήριο.

Αρχικά εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα δηλώνοντας πως δεν έχει συνήγορο και όταν το δικαστήριο της όρισε δικηγόρο -όπως προβλέπεται από το νόμο -εκείνη δήλωσε πως δεν θέλει να την εκπροσωπήσει.

Ακολούθησε ο διορισμός άλλου συνηγόρου τον οποίο επίσης η κατηγορουμένη αρνήθηκε, ζητώντας, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα να την εκπροσωπήσει ο πρώτος διορισθείς συνήγορος. 
Εν συνεχεία, όταν το δικαστήριο της ανακοίνωσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ζήτησε την αντικατάσταση των μελών της έδρας, εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το γνήσιο των ταυτοτήτων συνηγόρων και μαρτύρων, ενώ αιτήθηκε την παρουσία του Αλβανού πρέσβη στη δίκη προς υπεράσπιση της.

Ακολούθως υπέβαλε αίτημα για την τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας, αμφέβαλλε ακόμη και για τον αν η ανήλικη κόρη της, την οποία απέκτησε με το θύμα, βρίσκεται στη ζωή, δήλωσε ότι βρίσκεται σε απεργία πείνας μέσα στη φυλακή και ζήτησε την ακυρότητα της κλήτευσής της στο δικαστήριο. Και όλα αυτά διακόπτοντας κάθε φορά είτε τον πρόεδρο είτε το εισαγγελέα της έδρας. 
Όταν τα παραπάνω ζητήματα ξεπεράστηκαν, η 50χρονη κάθισε στο εδώλιο και παρακολούθησε την κατάθεση του γιατρού, πατέρα του παιδιού της, τον οποίο και πυροβόλησε. Μάλιστα, κρατούσε διαρκώς σημειώσεις από τα λεγόμενα του 70χρονου άνδρα, ο οποίος και ξετύλιξε στο ακροατήριο, τα όσα βίωσε για μια δεκαετία περίπου, λίγο μετά τη γέννηση της κόρης του, καρπό της σχέσης του με την κατηγορουμένη.


Η κατάθεση του θύματος
Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την κατηγορουμένη και την αναγνώριση της ανήλικης από τον ίδιο, μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε από την 50χρονη και διευκρίνισε ότι από το 2018 ο ίδιος είχε αποκλειστικά τη γονική μέριμνα του παιδιού και στην κατηγορουμένη είχε απαγορευτεί με ασφαλιστικά μέτρα να πλησιάζει το κοριτσάκι από το 2017. Ωστόσο, όπως ανέφερε για «ανθρωπιστικούς λόγους» κάποιες φορές της επέτρεπε να βλέπει το παιδί, το οποίο, ωστόσο, δεν ήταν πρόθυμο να τη συναντά.

«Την είδα από μακριά να μας περιμένει έξω από την πολυκατοικία, μιλούσε στο τηλέφωνο και κρατούσε ένα τσαντάκι», είπε στην κατάθεσή του στο ακροατήριο ο 70χρονος άνδρας, εξηγώντας πως την στιγμή εκείνη ο ίδιος βρίσκονταν με την ανήλικη κόρη του, μέσα στο αυτοκίνητό του και εισέρχονταν στο γκαράζ του διαμερίσματός του.

«Τη στιγμή εκείνη ήρθε η κατηγορούμενη στο παράθυρο του αυτοκινήτου και έλεγε στο παιδί να βγει έξω από αυτό. Μετά πήγε στην κύρια είσοδο και την άκουσα να μου λέει: ''Κ@@@@λη το παιδί δεν θα κάνει ό,τι θέλεις εσύ''. Ατάραχη άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί. 
Είχε ρίξει τρεις-τέσσερις πυροβολισμούς», είπε ο μάρτυρας, για να συνεχίσει: «Σταμάτησε να πυροβολεί γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο και επειδή με έβλεπε ζωντανό με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι Προσπάθησα να φύγω… Ήμουν αιμόφυρτος και τότε πήρε μια πέτρα και με χτύπαγε στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί ''πάμε να φύγουμε''. Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της».

Ο άτυχος άνδραςαναφέρθηκε στη συνέχεια στα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε, ενώ τόνισε πως και η ανήλικη κινδύνεψε καθώς κάποια από τις σφαίρες θα μπορούσε, όπως είπε, «να έχει εξοστρακιστεί».

Ο 70χρονος γιατρός ρωτήθηκε από μέλος της έδρας γιατί έδειχνε τέτοια ανοχή στην κατηγορουμένη όλα αυτά τα χρόνια και απαντώντας ανέφερε πως ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν βρεθεί πάρα πολλές φορές στα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να καταγγείλουν τη συμπεριφορά της εικαστικού, πλην όμως πάντα τους ζητούσαν να υποβάλλουν μήνυση εναντίον της, τις οποίες και κατέθεταν. Ωστόσο, η κατηγορουμένη, όπως κατάθεσε, βρίσκονταν συνεχώς κάτω από το σπίτι του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη