Μεθυσμένος άναψε πυρσό σε bar, με αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων τουλάχιστον στην κεντρική Ρωσία


Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κλαμπ της πόλης Κοστρόμα στη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ ο αρχικός απολογισμός ανέφερε 13 νεκρούς και 5 τραυματίες.
«Ανακαλύφθηκαν άλλοι δύο σοροί. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον 15», μετέδωσε το πρακτορείο TASS της Ρωσίας, επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που έσπευσαν στη φωτιά στο κλαμπ.

Η Κοστρόμα είναι μια πόλη περίπου 270.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας, στις όχθες του ποταμού Βόλγα και η πυρκαγιά ξέσπασε στο Polygon, ένα χώρο ψυχαγωγίας που χρησιμοποιείται ως καφέ, κλαμπ και μπαρ.
Απ’ ό,τι φαίνεται, όλα έγιναν όταν ένας μεθυσμένος εκτόξευσε μια φωτοβολίδα στο εσωτερικό του νυκτερινού κέντρου, σύμφωνα με το TASS, που επικαλείται πηγές στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
«Ήταν στο μπαρ με μια γυναίκα, στην οποία προσέφερε λουλούδια κρατώντας μια φωτοβολίδα. Στη συνέχεια πήγε στην πίστα και εκτόξευσε τη φωτοβολίδα», σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Η πυρκαγιά έσβησε στις 7:29 π.μ. (τοπική ώρα, 06:29 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη. 
Περίπου 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το συγκρότημα χώρων ψυχαγωγίας όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε μια επιφάνεια 3.500 τετραγωνικών μέτρων.
Σύμφωνα με πυροσβέστη που έκανε δηλώσεις στην τοπική τηλεόραση, 50 πυροσβέστες και 20 πυροσβεστικά οχήματα χρειάστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη