«Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρόδωσε τov ελληνικό λαό»


Στα δημοσιεύματα που το θέλουν σε πολιτική συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο Κώστας Γαβράς.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, προχώρησε σε μια διευκρινιστική δήλωση, σχετικά με τα όσα ανέφερε πριν από λίγες ημέρες, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χανίων.

Ο Κώστας Γαβράς, ξεκαθαρίζει τα εξής

«Μαθαίνω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέφευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηφíσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι ερμηνεύτηκαν τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αυτή η πρόθεσή μου. Ίσως εκφράστηκα κακώς, ασαφώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερμηνεύτηκαν. Εννοούσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα νικήσει τov κ. Μητσοτάκη στις εκλογές. Για εμένα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρόδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς».

Ο ίδιος προσθέτει ότι: «Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κóσµo πou oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη», είπε για να συμπληρώσει ότι: «Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα «Ενήλικες στην Αίθουσα», με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη