45χρονη serial killer στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. - Ομολόγησε 4 φόνους


Η 45χρονη από τη Ρόδο, που σήμερα το πρωί έπνιξε με μαξιλάρι 75χρονη γυναίκα στις Καλυθιές, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι έχει διαπράξει κατά το παρελθόν τρεις ακόμα δολοφονίες ηλικιωμένων, τις οποίες φρόντιζε.

Η ίδια ομολόγησε επίσης, ότι είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει και το παιδί της, όταν αυτό ήταν νήπιο. Πληροφορίες από τη Ρόδο αναφέρουν ότι είχαν απομακρυνθεί τα παιδιά της από την ίδια, ενώ είχε χωρίσει προ πολλού από τον σύντροφό της.

Η ίδια περιέγραψε με κάθε λεπτομέρειες στους αστυνομικούς της Ρόδου πως σκότωσε τις τρεις ηλικιωμένες τις οποίες είχε αναλάβει να φροντίζει.

Σύμφωνα, λοιπόν με την κατάθεσή της το 2011 ήταν στη Λέρο και φρόντιζε μια ηλικιωμένη όταν ανέμειξε μεγάλη ποσότητα διαφόρων φαρμάκων σε νερό και αφού τα έβαλε σε μια σύριγγα τα χορήγησε στη γυναίκα από το στόμα και έτσι έφυγε από τη ζωή.

Η δεύτερη δολοφονία έγινε, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2022 και θύμα ήταν μια 84χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από διαβήτη. Είπε ότι ανακάτεψε σε γιαούρτι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και με σύριγγα το έδωσε στην ηλικιωμένη να το φάει με συνέπεια να πεθάνει.


Η τρίτη περίπτωση που ανέφερε στους αστυνομικούς ήταν τον Μάιο του 2022 στη Ρόδο όταν φρόντιζε μια 70χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με όσα είπε την ξυλοφόρτωσε και πέθανε μετά από πέντε ημέρες.

Να σημειωθεί ότι από την προανάκριση η 45χρονη είχε νοσηλευτεί το 2022 σε ψυχιατρική κλινική της Λέρου, καθώς είχε προσπαθήσει να πνίξει τον γιο της που ήταν τότε ενός έτους. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς πότε διέπραξε τις δολοφονίες, που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει.


Αξίζει να σημειωθεί ότι από μόνη της τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ το πρωί προκειμένου να ομολογήσει το έγκλημά της, αιφνιδιάζοντας το προσωπικό της Αστυνομίας.
Οι προηγούμενες δολοφονίες

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», η 45χρονη στο πλαίσιο της προανάκρισης που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, δίνοντας αδιευκρίνιστες πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το 2011 έδωσε σε μια διαβητική που φρόντιζε ζάχαρη και μέλι σκοπίμως και η ίδια πιθανολογεί ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από αυτό, ενώ και πέρυσι, όπως είπε, έδωσε σε ηλικιωμένο μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και υποστηρίζει ότι ο θάνατός του προήλθε από την εν λόγω αιτία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρόδου διατηρούν επιφυλάξεις για την εν λόγω μαρτυρία, καθώς η 45χρονη πάσχει από ψυχικό νόσημα και μάλιστα είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κρατικό ίδρυμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, στα χέρια του οποίου θα σταλεί αύριο το πρωί η δικογραφία, αναμένεται να αποφασίσει για το πώς θα εξελιχθούν οι έρευνες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν η 45χρονη λέει αλήθεια σχετικά με τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει.

Συνήγορος υπεράσπισης της 45χρονης ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη