Ταλαιπωρία επιβατών πτήσης που αφίχθη στο Αεροδρόμιο Μακεδονία


Ταλαιπωρία επιβατών πτήσης που αφίχθη στο Αεροδρόμιο Μακεδονία
Λάβαμε και δημοσιεύουμε επώνυμο mail από αναγνώστη μας, που περιγράφει την ταλαιπωρία που υπέστη ως επιβάτης πτήσης που αφίχθη στο Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης : 
"Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ήμουν επιβάτης της πτήσης Λάρνακα - Θεσσαλονίκη με τη SKY EXPRESS που θα αναχωρούσε στη 13.05. 
Ωστόσο, η πτήση καθυστερημένα αναχώρησε στη 13.50 περίπου και προσγειωθήκαμε περίπου 15:35. 

Αν και όλη η πτήση κύλησε πολύ ευχάριστα, κανείς δεν φανταζόταν την απίστευτη ταλαιπωρία που θα βιώναμε κάποιοι επιβάτες κατά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο Μακεδονία. 
Σε πτήσεις που εισέρχονται σε μια χώρα από εκτός Σέγκεν περιοχές (όπως και η Κύπρος), όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται σε ειδικό σημείο στον αεροσταθμό όπου υποχρεωτικά ελέγχονται τα διαβατήρια και οι ταυτότητες από την αστυνομία και στη συνέχεια παραλαμβάνονται οι αποσκευές. 

Ωστόσο, ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους πρώτους επιβάτες που κατέβηκαν από το αεροπλάνο (συμπεριλαμβανομένου και εμένα), κατά λάθος μας μετέφερε στο τέρμιναλ 2 που είναι μόνο για ζώνη ΕΝΤΟΣ Σέγκεν. 
Οι επιβάτες όπως ήταν φυσικό, δεν κατάλαβαν το λάθος που έγινε και άδικα περίμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους ενώ κάποιοι που είχαν από μόνο χειραποσκευές , έφυγαν από τον αεροσταθμό... 

Ξαφνικά, εφόσον οι υπάλληλοι του αεροδρομίου αντιλήφθηκαν το λάθος που έγινε, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μαζέψουν τους επιβάτες και να τους γυρίσουν πίσω στο λεωφορείο, ακόμα και αυτούς που είχαν ήδη φύγει έτσι ώστε να μας μεταφέρουν στο τέρμιναλ 1 για να περάσουμε έλεγχο από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου...

Με τη συνδρομή και των security, μας συγκέντρωσαν σε ένα χώρο όπου κυριολεκτικά μας κλείδωσαν μέχρι να συνεννοηθούν για το πως θα μας μεταφέρουν στο τέρμιναλ 1.

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, ακολούθησε έντονη αναστάτωση στο αεροδρόμιο και διαπληκτισμοί μεταξύ επιβατών και υπαλλήλων καθώς κάποιοι είχαν ανταπόκριση με άλλη πτήση και άλλοι ήθελαν να πάνε σπίτι τους. Ενώ αρχικά περιμέναμε να έρθει το λεωφορείο να μας παραλάβει και εφόσον πέρασε περίπου μισή ώρα μέχρι να συνεννοηθούν οι υπάλληλοι με την Fraport, τελικά μας ανακοίνωσαν ότι θα πάμε με τα πόδια στο σωστό τέρμιναλ. 

Πράγματι έτσι και έγινε, μας έβγαλαν έξω από το αεροδρόμιο και καθ' όλη τη διάρκεια ήμασταν περικυκλωμένοι από τους security λες και ήμασταν εγκληματίες.... 
Ωστόσο μας περίμενε ακόμα μια έκπληξη καθώς εφόσον βγήκαμε από το τέρμιναλ 2, για να μπούμε στο τέρμιναλ 1, έπρεπε οι επιβάτες υποχρεωτικά να περάσουμε σωματικό έλεγχο και χειραποσκευών έτσι ώστε να μας επιτρέψουν την είσοδο στο λεωφορείο το οποίο μας μετέφερε περίπου 50 μέτρα μακριά, στο σωστό σημείο.
Η ταλαιπωρία μας τελείωσε μία ώρα μετά δηλαδή περίπου στις 16.45 εφόσον έλεγξαν τις ταυτότητες/διαβατήρια, παραλάβαμε τις βαλίτσες και φύγαμε επιτέλους από το αεροδρόμιο...."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη