Οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη στον Νίκο Κοντοστάθη


Οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη
Ένοχος για επτά δολοφονίες, έξι απόπειρες δολοφονίας και σωρεία κακουργημάτων κρίθηκε ο 50χρονος Νίκος Κοντοστάθης, γνωστός ως Dr. Κόντος.

Με την επιβολή μία εκ της μεγαλύτερων ποινών στα δικαστικά χρονικά τα τελευταία 30 χρόνια, έκλεισε η αυλαία της δίκης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

 Ανάλογη ποινή είχε επιβληθεί στον αρχηγό της εταιρίας δολοφόνων.

Ο κατηγορούμενος, επονομαζόμενος «ψευτογιατρός», καταδικάστηκε σε συνολική ποινή οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη, πρόσκαιρη κάθειρξη 50 ετών (20 εκτιτέα) και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ. Σύμφωνη με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ήταν η πρόταση του εισαγγελέα.

Αναλυτικά, το ΜΟΔ επέβαλε στον κατηγορούμενο ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε, των 12 ετών για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες έχει καταδικαστεί, της ισόβιας κάθειρξης και χρηματικής ποινής 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα σε ανηλίκους  των 10 ετών και χρηματικής ποινής 18.000 ευρώ για το αδίκημα της απάτης, της ποινής φυλάκισης ενός έτους και 20.000 ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, της ποινής φυλάκισης των δύο ετών και των 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, της  ποινής φυλάκισης των δύο ετών και χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινής φυλάκισης του ενός έτους για υπεξαγωγής μνημείου.

Με κλάματα έκλεισε η δίκη του «ψευτογιατρού», καθώς η πρόεδρος κήρυξε το τέλος της δίκης ευχαριστώντας συγκινημένη όσους βρέθηκαν στο δικαστήριο. 

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης του «ψευτογιατρού» – από τους συνηγόρους της, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας – κήρυξε το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η τοποθέτηση της προέδρου προκάλεσε την έντονη συγκίνηση και το χειροκρότημα από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων που με τη σειρά τους απηύθυναν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη